donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Marieke van Leeuwen en Nick McGuire treden op in Zwijndrecht

25 januari 2016

ZWIJNDRECHT -  Op zondag 31 januari om 15.00 uur in de week van de Poëzie treedt het duo Nickenik , muzikant Nick McGuire en dichteres Marieke van Leeuwen, op in het Oude Raadhuis van de gemeente Zwijndrecht. Toegang gratis.

In het Oude Raadhuis is een expositie ingericht van drie kunstenaars die elk op geheel eigen wijze hun eigen wereld verbeelden: Met strakke ritmische lijnen van een gewone Bic balpen, met alledaagse spullen, of vloeiende kleurige verfstreken, komen balancerende gebouwen, landschappen, ruimtes en dagelijkse spullen tot leven, die een verhaal vertellen en een ziel krijgen. Waar kijkt dat meisje naar?

Wat staat er in dat schrift geschreven? Het plezier van het maken is duidelijk aanwezig. Ernst, humor en fantasie nemen vervolgens de kijker mee…in het blauwe…Marieke van Leeuwen, Elten Kiene en bezoekers reageren door hun taal en scheppen zo weer een nieuwe bewegende en verstilde wereld. Op zondag wordt de verstilling ingeruild voor muziek van Nick Mc Guire en gedichten van Marieke van Leeuwen.

De inhoud en het metrum van de tekst bepalen de sfeer en het ritme van de nummers. Nick kiest de ene keer voor rap, de andere keer voor jazz, klassiek of het levenslied. Taal en klank, bas en stem, komen samen als chocoladecake met slagroom, als de sleutel in het slot, als de rivier tussen Zwijndrecht en Dordrecht.

De tentoonstelling is te bezoeken op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur in het Oude Raadhuis van Zwijndrecht, ingang Burgemeester de Bruïnelaan.

Lees meer over:

Raadhuis optreden poëzie
Deel dit bericht met je vrienden!