zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Recreatiegebied Hooge Nesse / Veerplaat volop in ontwikkeling

18 januari 2016

ZWIJNDRECHT - Binnenkort start het recreatieschap IJsselmonde in samenwerking met vrijwilligers van de natuurwerkgroep van de stichting Natuur- en Landschap Zwijndrechtse Waard  met het entreegebied van de Veerplaat/Hooge Nesse. Ook wordt verder gewerkt aan de inrichting van de Veerplaat. Hier komen nog een  bootcamproute en een gebouw voor opslag van sportmateriaal. In juli van dit jaar is de grote opening van het hele gebied met o.a. de oplevering van het ruim opgezet speelbos op de Hooge Nesse polder.

Sinds 2013 werken de gemeente Zwijndrecht, het natuur- en recreatieschap IJsselmonde en Stichting Hooge Nesse samen aan de doorontwikkeling en nieuwe inrichting van het recreatiegebied Hooge Nesse /Veerplaat rondom Hotel Ara. Het gebied is geliefd vanwege de mooie ligging langs de Oude Maas met haar altijd levendige scheepvaart en vanwege de fijne recreatiemogelijkheden. Bijzonder is dat de ontwikkeling in het gebied voor een belangrijk deel plaats vindt door de intensieve en actieve betrokkenheid van bewoners uit Zwijndrecht.

Thema’s voor de gebieden Hooge Nesse/Veerplaat zijn: bewegen, natuureducatie en duurzaamheid. In 2015 zijn al een aantal nieuwe voorzieningen aangelegd en in gebruik genomen. Zo werd in augustus het 18-holes tellende discgolfparcours geopend en eind september de beweegtuin op de Veerplaat. Het is mooi te zien dat beide voorzieningen enthousiast gebruikt worden en organisaties het gebied graag gebruiken voor sportieve
happenings zoals de ‘Paascross’ van stichting Roparun op 26 maart as.

Voor de entrée van het gebied zal op de Hooge Nesse een zichtlijn worden gecreëerd. De beplanting aan weerskanten zal naar verwachting vanaf medio februari worden uitgedund om het gebied geschikt te maken als speelbos. De gekapte beplanting wordt op andere plaatsen in het gebied gecompenseerd, waarbij onder andere een zogenaamde ‘foodwalk’ zal worden aangelegd.

Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen? Kijk op de sites van stichting Hooge Nesse en www.heerlijkbuiten.nl/HoogeNesseVeerplaat

Deel dit bericht met je vrienden!