woensdag 27 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Burgemeester Schrijer en Epke Zonderland openen Paramedisch Centrum

18 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Onder grote belangstelling heeft Burgemeester Dominic Schrijer, samen met Olympisch kampioen Epke Zonderland het nieuwe Paramedisch Centrum Zwijndrecht  geopend. Het centrum is gevestigd aan de Burg. de Bruïnelaan 140, in het oude ING-gebouw. De praktijen NH-Fysiotherapie en Helmholt Podotherapie &  Pedicure zijn inmiddels in bedrijf. Het centrum zal verder worden uitgebreid met een praktijk voor massage therapie, een praktijk voor kinesiologie, een psycholoog, diëtiste en een huidtherapeut.

Wethouder van Sport Jolanda de Witte richtte als eerste het woord tot Leoni Helmholt en Niels Hagen, de eerste twee ondernemers van het nieuwe paramedisch centrum.

Hierbij memoreerde zij  dat Leoni in 2005 als podotherapeut gestart was en dat de praktijk intussen uitgegroeid is naar vier podotherapeuten, twee pedicures, twee assistenten, een praktijkmanager en een zolenlabmedewerker.

Niels startte in 2002 in Ridderkerk en richtte zich in eerste instantie op (orthopedische) revalidatie, dat hij zich vervolgens verder ontwikkeld heeft en afgestudeerd is als sportfysiotherapeut en dat hij zijn Master  als manueel therapeut heeft behaald. Hij kwam in 2003 via Bart Deurloo in contact met O & O en werkt sindsdien intensief samen met de O & O-coaches. Dit leidde tot contact en samenwerking met Sportarts Liesbeth Liem. Zij was uiteindelijk de brug naar het Nederlands heren turnteam. De vele begeleidingen bij EK´s, WK´s, Worldcups met als absoluut hoogte punt de Olympische Spelen in Londen getuigen van vakmanschap. Het nu aanwezig zijn van nagenoeg de voltallige Oranjeselectie is veelzeggend.

Burgemeester Dominic Schrijer beaamde de woorden van zijn collega, heette het WK-team speciaal welkom en sprak vervolgens zijn waardering uit richting ondernemer Ad van Wingerden voor zijn ondernemersgeest.

Na de toespraken werden de burgemeester en Epke uitgenodigd het lint door te knippen met welke handeling het Paramedisch Centrum Zwijndrecht officieel werd geopend. Daarna werden alle aanwezigen uitgenodigd  om onder het  genot van een hapje en drankje de nieuwe praktijken te bezichtigen.

Deel dit bericht met je vrienden!