woensdag 27 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Veiling oorlogsverzameling: 'Het zijn allemaal voertuigen met een geschiedenis'

15 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Wie nog een tank of een jeep zoekt moet naar Zwijndrecht. Daar wordt een deel van de immense oorlogsverzameling van Jaap de Groot geveild.

De in 2011 overleden De Groot was de grondlegger van offshore-bedrijf Grootint én verwoed verzamelaar van oorlogsmaterieel. Een groot deel van zijn verzameling is te zien in het Liberty Park in Overloon, maar een deel staat nog in Zwijndrecht. En dat wordt nu geveild.

Levenswerk
Dochter Jeannet Spaans-de Groot is aan alle voertuigen en machines gehecht. De verzameling is het levenswerk van haar vader. "Iedere machine, ieder voertuig heeft een verhaal. Als ik er tijdens de veiling geen afstand van kan doen, dan heb ik de vrijheid om te zeggen: 'Ik doe het niet'."

"Zelf hebben we prijzen in gedachten. Het wordt geen weggeefveiling. Het zijn allemaal voertuigen met een geschiedenis, met een verhaal. Het moet bij een goede eigenaar terechtkomen. We kijken wel wat het gaat worden."

Zaterdag is er een kijkdag voor de veiling aan de Noordweg 15 in Zwijndrecht. Belangstellenden kunnen alle voertuigen zien en aanraken, belooft dochter Jeannet.

Deel dit bericht met je vrienden!