zondag 24 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Wat betekent dat nu eigenlijk, mijn kind gaat naar de kinderopvang

15 januari 2016

ZWIJNDRECHT -  Op de vraag ‘Wat betekent dat nu eigenlijk, mijn kind gaat naar de kinderopvang?’ kregen de bezoekers van de avond 'Yes! Wij voeden samen op!' die Yes! Kinderopvang op 7 januari 2015 organiseerde, antwoord. Pedagoog Marije die de avond -samen met locatiemanager Marian Schouten- begeleidde vertelt: “Het is zo belangrijk om als organisatie betrokken te zijn bij de wereld om een kind heen. Deze avond draagt daaraan bij. We informeren de bezoekers niet alleen, maar leren elkaar een beetje kennen. Ze weten dan ook wie ik ben en dat ze altijd bij mij kunnen aankloppen met opvoedkundige vragen en problemen.” Tijdens de avond in januari schoven voornamelijk ouders van nieuwe kinderen aan; een groep van 24 ouders!

Yes! Wij voeden samen op
Zo’n twee keer per jaar organiseert Yes! Kinderopvang de avond 'Yes!, Wij voeden samen op!'. De pedagoog die –en dat is vrij uniek- Yes! in dienst heeft, begeleidt de avonden. Met een eigen pedagoog in huis, kan de kinderopvangorganisatie niet alleen structureel dergelijke inhoudelijke avonden organiseren, maar kan Yes! ook een opvoedblog bijhouden op www.yesikvoedop.nl en individuele opvoedvragen waar ouders mee kampen, oplossen. Uit de reacties blijkt dat ouders dit enorm waarderen: “Wij willen Marije ontzettend bedanken voor haar inzet, begeleiding en support bij onze zoon. Wij hebben ons begrepen gevoeld door haar en waardeerden haar betrokkenheid.” Van der Schelling geeft ouders handvatten. “Hierdoor kunnen we dichtbij, op een vertrouwde plek, veel ouders en kinderen de juiste ondersteuning geven”, aldus de pedagoog van Yes! Kinderopvang. Nieuwe ouders van Yes! maken kennis met Marije tijdens de avond ‘Yes!, wij voeden samen op!’ waarvoor ze een uitnodiging ontvangen.

Ook voor opa, oma, oppas, buurvrouw, leerkracht en andere geïnteresseerden
De volgende avond 'Yes! Wij voeden samen op!' is op 30 juni 2016. Ook opa, oma, de oppas, de buurvrouw, de juf, de meester en iedereen die meer wil weten over kinderopvang en/of Yes! Kinderopvang is van harte welkom. De avond is gratis. Na deze avond weet ook u wat het betekent als iemand zegt: “Mijn kind gaat naar de kinderopvang”.

Deel dit bericht met je vrienden!