zondag 24 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Handbaldames sv Conventus nemen sportief revanche op DES’72

11 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De handbaldames zijn het nieuwe jaar sterk begonnen door het nemen van sportief revanche op DES’72. Het team verloor eerder in het seizoen de thuiswedstrijd tegen het team uit Papendrecht nipt, maar zette dit recht door de uitwedstrijd met zes punten verschil te winnen. Het eerste herenteam bleef zondag eveneens ongeslagen dankzij een gelijkspel tegen MOK.

De eerdere thuiswedstrijd tegen DES was het enige steekje dit seizoen dat het damesteam van coach José Narvaez tegen één had laten vallen: er werd na een slechte wedstrijd met 10 – 11 verloren. Afgelopen weekend deed het team betere zaken tegen het team uit Papendrecht door met 20 – 26 te winnen. Daarmee staat het team nu tweede in het kampioenschap, op twee punten achterstand van Roda’71, dat één wedstrijd meer gespeeld heeft. Ook in de strijd om de beker deden de Zwijndrechtse dames het afgelopen week goed: op dinsdagavond werd ODIS uitgeschakeld dankzij een 26 – 30 overwinning.

Het eerste herenteam kon na meerdere verloren wedstrijden weer een goed resultaat gebruiken. De Dordtse tegenstander stond echter drie plaatsen hoger in het kampioenschap en het uitnadeel is bij MOK altijd een extra bepalende factor. Het team van coach Corinne de Rooij begon de wedstrijd echter sterk en kon zelfs een kleine voorsprong opbouwen, zodat er na de eerste helft een 10 – 13 voorsprong op het scorebord stond. In de tweede helft zette Conventus het spel vol inzet en passie voort, maar kon de voorsprong niet behouden en speelde met 21 – 21 gelijk.

Het tweede herenteam van Conventus hield de kampioenschapskansen open dankzij een overtuigende 16 – 26 overwinning op Unitas. Het tweede damesteam verloor met 24 – 15 van Gemini.

Lees meer over:

handbal sc conventus
Deel dit bericht met je vrienden!