Zwijndrechtvoorelkaar steunt eenzame ouderen in Zwijndrecht

18 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Zwijndrechtvoorelkaar steunt eenzame ouderen in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - De website www.zwijndrechtvoorelkaar.nl, die vraag en aanbod verbindt in Zwijndrecht, waarschuwt tegen vereenzaming van ouderen. Om de oudere hulpvragers  in Zwijndrecht te steunen, vragen wij u, zich aan te melden op Zwijndrechtvoorelkaar.nl

Eenzaamheid
1 op de 5 ouderen in Nederland* is eenzaam.. Ook in Zwijndrecht zijn er op dit moment mensen op zoek naar gezelschap. “Wat zij zoeken? Gewoon een kop koffie buiten de deur, een praatje of juist een praktisch klusje zoals boodschappen doen. Niets bijzonders, maar wel heel belangrijk voor de kwaliteit van leven” aldus George Reppel, projectleider van Zwijndrechtvoorelkaar. “Sommige ouderen krijgen maar 1x per maand bezoek. Er is niemand die extra let op hun gezondheid. Boodschappen halen is soms al lastig. Dat is schrijnend en willen wij anders”.

Verbinden via <website>
Zwijndrechtvoorelkaar wil eenzame ouderen steunen door hen te verbinden aan wijk en/of buurt- genoten. Of aan elkaar. Want, zoals bedenker van de website Patrick Anthonissen aangeeft: “De website verbindt vraag en aanbod met elkaar. Maar ook vrager en vrager. Want mensen komen er op Zwijndrechtvoorelkaar vaak achter dat zij zelf ook veel te bieden hebben. Eenzame ouderen kunnen elkaar bijvoorbeeld opzoeken. Een buurtgenoot met auto kan vaak gemakkelijk het vervoer verzorgen.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.