woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Kindcentrum De Kim wint gastles TechniekDock

24 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op woensdag 16 december werden de kinderen van groep 8 van kindcentrum De Kim aangenaam verrast. Ze kregen een gastles van TechniekDock uit Dordrecht.

Vorig jaar hebben de kinderen van groep 7 van De Kim een bezoek gebracht aan TechniekDock. Daar konden ze een prijs winnen door een foto op hun Instagramaccount te plaatsen van het bezoek aan TechniekDock. Marly de Vreede, die nu in groep 8 van kindcentrum De Kim zit, had één van de prijzen gewonnen! Zij won een 3D-print van haarzelf en een gastles voor de hele klas. Wethouder Bert van de Burgt van de gemeente Dordrecht kwam de prijs uitreiken. De rest van de middag hebben de kinderen geoefend met 3D-tekenen, ontwerpen en 3D-printen. Wat een gezellige middag!

TechniekDock
TechniekDock is een twee uur durend programma met doe-activiteiten rondom échte techniek van échte bedrijven uit de regio. Bedrijven die zich stuk voor stuk bezighouden met technologie gericht op de maritieme sector of de energiesector. De kinderen doen in kleine groepjes mee aan diverse uitdagende Xperiences rondom techniek.

Kindcentrum De Kim
Kindcentrum De Kim in de wijk Kort Ambacht biedt christelijk basisonderwijs. Het is een van de 16 kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs in Alblasserdam, Heerjansdam, Zwijndrecht en Ridderkerk. Daar krijgen kinderen in iedere fase van hun leven en op hun eigen niveau de juiste bagage voor een kansrijke toekomst. Zo’n 325 gedreven medewerkers begeleiden hen op inspirerende wijze bij het opgroeien. Zij doen dit als één team vanuit één visie en één pedagogische en educatieve aanpak.

PIT kinderopvang & onderwijs biedt ieder kind wat het nodig heeft om de eigen talenten te ontdekken en te ontplooien met doorlopende ontwikkelingslijnen en boeiende dagprogramma’s waarin de leukste kinderopvang, excellent christelijk onderwijs, een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten en ondersteuning naadloos op elkaar aansluiten. Op 1 januari 2016 fuseren PIT kinderopvang & onderwijs en de Vereniging Christelijk Onderwijs Trhiade in Hendrik-Ido-Ambacht.

Op de foto: Marly de Vreede met haar prijs die wethouder Bert van de Burgt haar overhandigde.

Lees meer over:

wethouder techniek de kim
Deel dit bericht met je vrienden!