Groote Lindt moet zich vlak voor tijd gewonnen gegeven tegen BVCB

21 december 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Daar waar iedereen snakt naar de winterstop heeft de KNVB besloten om een inhaalprogramma af te werken op 19 december jl. Helaas voor Groote Lindt heeft dit inhaalweekend niet geresulteerd in een verbetering van het puntenaantal. Nummer 2 BVCB scoorde circa 10 minuten voor het einde de 0-1 en deze kwam niet meer in gevaar.

Door de absentie om verschillende redenen van vele spelers (ca 15 stuks) moest er nodig worden geïmproviseerd. Er was geen enkele aanvaller beschikbaar en dus leek een punt het maximaal haalbare vooraf.  Het spelbeeld was vanaf minuut 1 duidelijk: BCVB de bal en Groote Lindt beperkt zich tot tegenhouden. Dit deed De Lindt overigens wederom met hartstochtelijke inzet. Vanuit de organisatie werd de nummer 2 lange tijd in bedwang gehouden en wanneer ze een gaatje hadden gevonden was het doelman Raymond Klootwijk die zijn ploeg op de been hield. Groote Lindt stichtte zelf 1x gevaar. Een vrije trap van Bas Jansen kon ternauwernood worden gekeerd. Zo gingen we met een gelijke stand de rust in.

Voor de neutrale toeschouwer viel er weinig te genieten en dat zou ook in de tweede helft niet veranderen. Het spelbeeld was identiek als dat van de eerste helft. Tien minuten voor tijd was daar dan toch op fortuinlijke wijze de 0-1. Na een afgeslagen hoekschop verdween door een woud van benen de bal in de verre hoek. En hoewel Groote Lindt graag wilde was de ploeg aanvallend onmachtig om BCVB nog schrik aan te jagen.

De ploeg heeft wederom keihard gewerkt voor resultaat maar stond met lege handen na het eindsignaal van de heer Spaans, die de wedstrijd slecht aan voelde en maar liefst vier gele kaarten wist te trekken in een verder sportieve wedstrijd.

Groote Lindt speelt op 28 en 29 december het zaalvoetbaltoernooi in Dordrecht en speelt reeds op 2 januari tegen Oud- Groote Lindt 1. Een nieuwe traditie als het aan de organisatie ligt. Op 9 januari gaat de A-selectie op trainingskamp in Limburg waarna op de 23ste van januari uit bij CWO de inhaalrace moet starten met zoals het er nu naar uitziet een zo goed als complete groep.