Groote Lindt verliest aansluiting met de middenmoot en van Kethel Spaland

07 december 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt verliest aansluiting met de middenmoot en van Kethel Spaland

Groote Lindt heeft op een bijzonder slecht veld zichzelf een slechte dienst bewezen door in de slotfase de punten te laten aan KethelSpaland. Na een 0-1 voorsprong in de rust werd er uiteindelijk onnodig met 3-1 verloren. Positief was de terugkeer van Bas Jansen in de ploeg, helaas was dit keer Marcel van Berkel met vakantie en zo blijft het aantal afwezigen bijzonder hoog.

Het was een wedstrijd met ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Over en weer vielen er kansjes te noteren.  De Lindt zocht het vaak in de combinatie maar kwam regelmatig bedrogen uit door de staat van het veld. Het was zaak zo snel mogelijk om de helft van de tegenstander te komen om van daaruit proberen te gaan voetballen. Het was uiteindelijk Michael Slingerland die na een goede aanval op prachtige wijze de 0-1 binnen schoot. Ondanks enkele hachelijke momenten zou dit ook de ruststand zijn.  Het zou een mooie opsteker zijn als de drie punten mee konden naar Zwijndrecht.

Echter al snel in de tweede helft mocht de rechtsbuiten na een vermeende overtreding toch doorgaan. Het niet ingrijpen van de verdediging betekende een vrije doortocht na het midden van het veld waarbij hij met links op eveneens fantastische wijze de gelijkmaker binnen schoot. De ploegen waren we in evenwicht en er volgde een fase waarbij het twee kanten op kon. Een grote 1 op 1 kans werd gepareerd door de keeper van KethelSpaland en om onduidelijke redenen werd de binnen gekopte 1-2 afgekeurd.

Groote Lindt wilde graag drie punten toe voegen en er werd een extra aanvaller ingebracht in de persoon van  Rimaikel Geertruida. Ondanks de aanvallende intenties en over en weer nog altijd de nodige kansjes bleek helaas de wedstrijd in de slotfase uiteindelijk te kantelen in het voordeel van de thuisclub.

Daar waar Groote Lindt een treffer afgekeurd had zien worden had dit ook moeten gebeuren in de 86ste minuut bij de 2-1 van KethelSpaland maar de verder goed leidende scheidsrechter besloot het vlagsignaal van de grensrechter te negeren en nam ook niet de moeite om even naar de grensrechter te gaan. Het zal het lot zijn van de positie waarop Groote Lindt momenteel staat.  De 3-1 viel vervolgens 2 minuten later na een keurig uitgevoerde counter.  Zo is de gifbeker nog altijd niet leeg en staat Groote Lindt er vlak voor de winterstop niet goed voor.

Het gat met nummer 12 is opgelopen tot 5 punten.  Daarbij moet worden aangetekend dat Groote Lindt nog een wedstrijd tegoed heeft waar nu wel de nodige druk op komt te staan.

Volgende week komt eerst mede-promovendus FC Binnenmaas op bezoek. Een ploeg waar De Lindt vorig seizoen 4 punten tegen pakte maar ook een ploeg die op dit moment al 20 punten heeft verzameld (13 meer dan Groote Lindt) en op een vierde plaats bivakkeert.

Het zal een spannende wedstrijd worden want net als vrijwel iedere week zijn de verschillen klein in deze tweede klasse en kan iedereen van elkaar winnen. Zolang Groote Lindt het geloof er in blijft houden en zich realiseert dat de verschillen klein zijn komt die overwinning dichter en dichterbij. Het elftal kan alle steun gebruiken en we roepen u allen dan ook op om volgende week het elftal te komen steunen in de wedstrijd tegen nummer 4 FC Binnenmaas.