zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Yes-medewerkers volgen training cultuuractiviteiten

30 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op de buitenschoolse opvang van Yes! Kinderopvang organiseren de medewerkers voortdurend uiteenlopende  activiteiten. In het kader van de cultuuractiviteiten volgen zij momenteel een training van ToBe. De eerste workshop was in november en de laatste is in maart 2016. In de tussentijd brengen de medewerkers de opgedane kennis en inspiratie in de praktijk en kunnen ze al hun vragen aan ToBe stellen. Ze sluiten de trainingsperiode af met een geweldige cultuurweek. Ook integreert Yes! Kinderopvang de cultuuractiviteiten in het structurele BSO-aanbod; Yes! voegt cultuur toe aan de unieke extra’s!      

Nieuwe unieke extra: cultuur
Bij Yes! Kinderopvang hebben ouders veel keus. Niet alleen kunnen ze het opvangpakket afstemmen op hun wensen of juist kiezen om nergens meer aan te denken en altijd opvang te hebben als de opvang open is, ze kunnen ook kiezen voor een locatie met juist die unieke extra’s die ze het meeste aanspreekt. Zo kiezen ouders bewust voor een locatie met bijvoorbeeld een bijzondere (natuur)tuin, voor een locatie waar kinderen vanaf 2 spelenderwijs Engels leren of voor een BSO-locatie met atelier. Op alle BSO-locaties in Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk voegt Yes! Kinderopvang daar cultuur als unieke extra aan toe. Ter voorbereiding leren de medewerkers momenteel hoe ze cultuuractiviteiten op de BSO optimaal vorm kunnen geven.       

Beeldende kunst, theater en dans
Tijdens de workshop die de BSO-medewerkers van Yes! Kinderopvang in november volgden, zette ToBe ze aan tot nadenken over de inhoud en het belang van cultuur. Ook mochten ze in groepjes actief aan de slag met beeldende kunst, theater en dans. De workshop leverde ze een berg inspiratie, praktische tips en een opdracht op. Alle locatieteams werken in de komende periode aan theater, beeldende kunst, kinderparticipatie en beleving. Aan welk aspect precies en op welke manier bepalen de teams zelf. De volgende bijeenkomst haakt in op de praktijkervaringen die de medewerkers in de komende periode met de cultuuractiviteiten opdoen.

Blijf op de hoogte
Volg Yes! Kinderopvang op Facebook of Twitter en blijf op de hoogte van cultuur- en andere activiteiten. Meer informatie vindt u op www.yeskinderopvang.nl. Hier kunt u ook geheel vrijblijvend een offerte en rondleiding aanvragen.

Lees meer over:

kinderopvang cursus yes
Deel dit bericht met je vrienden!