Handbaldames sv Conventus overtuigend voorbij TOGB

23 november 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend op overtuigende wijze TOGB verslagen. Het team van coach José Narvaez sloeg in de eerste twintig minuten een ongelofelijke 11 – 0 voorsprong en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Het eerste herenteam speelde zondag een bijzonder spannende wedstrijd, maar kwamen in de slotminuten enkele punten tekort.

Met de laagst geklasseerde ploeg als tegenstander maakten de dames van Conventus zich zondag al weinig zorgen met  TOGB als tegenstander, maar dat het zo eenvoudig zou gaan had niemand verwacht. De Zwijndrechtse dames kenden een sterke start en stonden binnen twintig minuten al 11 – 0 voor. Deze ruime voorsprong had het team mede te danken aan keepster Chantal Buster, welke veel strafworpen tegen wist te houden. Tegelijk verloren de Zwijndrechtse speelsters langzaam de focus, wat de tegenstander de kans gaf om iets terug te komen. Na een 14 – 3 voorsprong in de rust begon Conventus dan ook veel te individueel spelend aan de tweede helft, wat het scoreverloop niet ten goede kwam. Pas met tien minuten op de klok kwamen de dames van Conventus terug in hun eigen spel en konden de voorsprong weer verder vergroten, waarna er na zestig minuten speeltijd een ruime 27 – 11 overwinning op het scorebord stond.

De heren van Conventus kregen afgelopen weekend De Meeuwen uit Rotterdam op bezoek, een team dat vier plaatsen boven de Zwijndrechtse club in het kampioenschap stond.  De partij ging aanvankelijk gelijk op, totdat de tegenstander na een kwartier speeltijd tot 3 – 5 uitliep. Voor rust kwam  Conventus terug tot 8 – 9. In de tweede helft zou het beperkte aantal doelpunten nog verder worden verkleind. Het in geel/zwart spelende team zag in eerste instantie de achterstand oplopen tot 9 – 13, voordat het team halverwege de tweede helft aan een opmars begon en de achterstand zelfs tot 14 – 14 volledig wist te dichten. De stand ging vervolgens tot 17 – 17 gelijk op, waarna De Meeuwen een minuut voor tijd de 17 – 18 wist te maken. Alles op alles werd gezet om de stand weer gelijk te trekken, maar daarbij viel twintig seconden voor het eind toch nog de 17 – 19,  waarna de kansen voor Conventus op de zege voorbij waren.

De overige handbalteams van Conventus bleven eveneens puntloos. Het tweede herenteam leed afgelopen weekend zijn eerste nederlaag door met 29 – 30 van DWS te verliezen, terwijl het tweede en derde damesteam eveneens puntloos bleven.

Foto-credit: Gert-Jan Doodkorte / sv Conventus