donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Wethouder mee langs de deuren voor gesprek over belang van afval scheiden

20 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT -  Vanaf zaterdag 21 november gaat een team van medewerkers van HVC in Zwijndrecht de wijk in. Zij gaan met bewoners in gesprek over het belang van het scheiden van plastic verpakkingen, blik en lege pakken van sap en zuivel. De actie ‘De Wijk in’ is onderdeel van een speciale campagne om bewoners te informeren en stimuleren om meer afval te scheiden.
 
Wethouder Henk Mirck gaat op woensdag 2 december van 17.30 tot 19.00 uur in Walburg 'De Wijk in'. Samen met medewerkers van HVC gaat hij met bewoners in gesprek over afvalscheiding.
 
De Wijk in
De actie 'De Wijk in' is van zaterdag 21 november tot en met woensdag 2 december. Het actieteam is actief  in de volgende wijken: op 21 november Heerjansdam Noord, 25 november Vogelbuurt / Kort Ambacht, 28 november Buitendijks (WestKeets Haven / Marsdiep eo) of Noord en op 2 december Walburg / Balkengat.
 
Container
Iedereen die een container krijgt om plastic, lege pakken en blik te scheiden, heeft daar informatie van HVC over ontvangen op het huisadres. De containers worden tussen
23 november en 8 december aan huis geleverd. Door dit afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen over die kunnen worden hergebruikt.
 
Door afval goed te scheiden, blijft er ook minder restafval over. Om deze reden wordt de container voor restafval voortaan één keer in de 4 weken geleegd. Het nieuwe inzamel- schema is te vinden op de digitale afvalkalender van HVC op www.hvcgroep.nl en via de speciale afval-app van HVC.

Lees meer over:

wethouder HVC afval
Deel dit bericht met je vrienden!