vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Jiffy Products International BV vestigt zich in Zwijndrecht

19 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Gemeente Zwijndrecht en Jiffy Products International BV zijn onlangs tot overeenstemming gekomen over de ontwikkeling van een nieuwe productielocatie aan de Oude Maasweg in Zwijndrecht. Met dit akkoord kan Jiffy een havenfaciliteit, een productiehal en een kantoor bouwen op industrieterrein Groote Lindt. Op 23 november 2015 start Heembouw met de bouwwerkzaamheden voor deze nieuwe productielocatie.
 
Jiffy is een wereldwijd opererend bedrijf met het hoofdkantoor in Noorwegen. Het produceert groeimedia en substraten voor de professionele tuinbouw. Op dit moment zijn er in Nederland meerdere kleine productielocaties. Deze productielocaties worden samengevoegd tot één locatie op industrieterrein Groote Lindt. Daartoe ontwikkelt het bedrijf op deze locatie een productiehal van circa 27.000 m² en 550 m² kantoor. Omdat aanlevering van grondstoffen ondermeer plaatsvindt via coasters, bouwt het bedrijf de huidige insteekhaven (Develhaven) om tot zeehaven.
 
Verheugd over komst bedrijf
Robert Kreukniet, wethouder economie van de gemeente Zwijndrecht, is verheugd over de keuze van het bedrijf om zich in Zwijndrecht te vestigen. ‘De komst van Jiffy biedt een prachtige impuls voor onze lokale economie en werkgelegenheid. Het toont ook aan welke kracht er uitgaat van de unieke ligging van onze bedrijventerreinen die zijn gelegen aan snelwegen en water.’
De nieuwe productielocatie van Jiffy wordt uiterlijk 31 december 2016 opgeleverd en zal circa 100 arbeidsplaatsen bieden. Met het bouwproject is een investering tussen de € 25 en € 35 miljoen gemoeid.
 
Slaan 'eerste paal'
De officiële start van de bouw wordt op maandag 23 november gemarkeerd met het slaan van de 'eerste paal' op het nieuwe terrein van Jiffy aan de Oude Maasweg 1 in Zwijndrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!