vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Druk bezochte open dag brandweer

17 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - De open dag van de brandweer in Heerjansdam heeft zaterdagmiddag 14 november 2015 veel publiek getrokken. Tijdens deze middag is de nieuwe brandweerauto feestelijk overgedragen. Bovendien stond de middag in het teken van werving van nieuwe collega’s.

Met het onthullen van de nieuwe tankautospuit door burgemeester D. Schrijer, directeur brandweer A. Slofstra en clustercommandant F. Hoeksma werd de open dag geopend. Er waren diverse activiteiten voor jong en oud. Daarnaast konden bezoekers informatie inwinnen over het voorkomen van brand. De open dag trok veel bekijks.

Wedstrijd
Ook komende zaterdag 21 november zijn er brandweeractiviteiten in Heerjansdam. Dan worden namelijk brandweerwedstrijden georganiseerd. Brandweerwedstrijden zijn een instrument om de geoefendheid, samenhorigheid en motivatie van brandweerpersoneel op een voortdurend hoog niveau te houden. Tijdens deze wedstrijd worden de vaardigheden beoordeeld én vergeleken met andere posten uit de regio door een vakjury. Brandweer mensen weten van te voren nooit wat hun te wachten staat. Dit is ook zo bij deze wedstrijd. De wedstrijdploegen krijgen een realistisch scenario als opdracht.

Vrijwilligers
Het grootste deel van de wedstrijddeelnemers bestaat uit vrijwilligers. De brandweervrijwilligers leveren dag en nacht een bijdrage aan de veiligheid in hun gemeente. Word jij onze nieuwe collega? Bekijk de website www.brandweerzhz.nl voor meer informatie.

Kom jij ook kijken?
Belangstellenden die willen komen kijken kunnen zich zaterdag 21 november 2015 tussen 07:30 uur en 16:00 uur melden bij de brandweerkazerne aan de Nijverheidsstraat 2a in Heerjansdam. Deze brandweerwedstrijd is het juiste moment om kennis te maken met de brandweer.

Lees meer over:

Open Dag brandweer bezoekers
Deel dit bericht met je vrienden!