vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Start inschrijving woonzorgcentrum

6 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - De bouw van het Woonzorgcentrum Midden-Inn aan de Sportlaan in het centrum van Heerjansdam loopt goed op schema en de appartementen worden volgens planning eind van dit jaar opgeleverd. Belangstellenden met een zorgindicatie kunnen vanaf maandag 16 november inschrijven. Vanaf dan worden de appartementen aangeboden voor verhuur.

Met het woonzorgcentrum heeft Heerjansdam straks een toekomstproof woongebouw. Een nieuwe vorm van wonen met diensten voor mensen die in enige mate zelfstandig kunnen en willen wonen, maar wel een beroep op zorg of begeleiding moeten kunnen doen. Voorzitter van de Woningbouwvereniging Heerjansdam, Gerben Stolk, legt uit: ‘Kortgezegd biedt het straks voor mensen met een lichte zorgvraag de kans om langer zelfstandig te blijven wonen in een veilige, beschutte omgeving. En dankzij de hoogwaardige technologische voorzieningen kunnen bewoners ook in de appartementen blijven wonen als de zorgvraag toeneemt.’  

Inschrijven
Er zijn vier type appartementen beschikbaar: 18 appartementen met een huurprijs van 558 euro, 3 appartementen met een huurprijs van 628 euro, 6 appartementen met een huurprijs van 637 euro en 5 appartementen met een huurprijs van 675 euro (exclusief servicekosten, die momenteel begroot zijn op maximaal 35 euro). De woningen worden verdeeld via de stichting Woonkeus. Geïnteresseerden uit Heerjansdam en omstreken, die beschikken over een zorg-indicatie, kunnen terecht op de website www.woonkeus.nl. Hier kunnen zij reageren het type appartement, dat voldoet aan de persoonlijke woonwensen. Ook is het mogelijk om op meerdere typen te reageren.

De verdeling van de woningen vindt vervolgens plaats middels de regels van de Stichting Woonkeus. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.woonkeus.nl. Voordat de woning definitief wordt toegewezen, toetst de Woningbouwvereniging Heerjansdam onder meer nog de indicatiestelling en inkomensgegevens. Meer informatie over het Woonzorgcentrum staat op www.wooncentrumsportlaan.nl. Hier vindt u plattegronden van de appartementen en meer informatie over het verkrijgen van een zorgindicatie en het berekenen van de huurprijs.
 

Lees meer over:

Sportlaan centrum woonkeus
Deel dit bericht met je vrienden!