zondag 18 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Showband Jong-Holland biedt gratis muzieklessen aan voor kinderen vanaf 7 jaar

3 november 2015

ZWIJNDRECHT - Gratis muzieklessen voor kinderen vanaf 7. Bij de Music Kids krijgen kinderen de kans om te ontdekken wat ze leuk vinden op muziekgebied. Tijdens leuke interactieve theorielessen leren de kinderen op een speelse manier de basis van muziek. Via workshops maken ze kennis met diverse instrumenten: trompet, trommel en vlag/dans. Tijdens praktijklessen leren ze de theorie toe te passen en het instrument te bespelen.

De "Music Kids" cursus duurt een jaar. De eerste zes maanden bestaan uit de theorielessen en workshops en zijn volledig GRATIS. Jong-Holland zorgt kosteloos voor alle spullen. De lessen zijn gericht op kinderen van 7 t/m 9 jaar.

De tweede zes maanden bestaan uit de praktijklessen. Deze lessen kosten slechts EURO 25,- . De kinderen krijgen zo een jaar lang de gelegenheid om te kijken wat ze leuk vinden en doen ervaring op een instrument naar keuze. Na de Music Kids kunnen de kinderen doorstromen naar het jeugdkorps van Showband Jong-Holland: de Junioren!

Music Kids 2015/2016 start met een introductieles op maandag 9 November van 18:30 tot 19:15 uur. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meldt uw zoon of dochter vooral op tijd aan. Aanmelden en meer informatie via www.jongholland.nl. U kunt ook contact opnemen met Vincent Kleynendorst via musickids@jongholland.nl of 06-52295606.

Ben je 10 jaar of ouder en wil je muziek leren maken? Dan kan je diverse workshops volgen bij Jong-Holland. Je maakt zo kennis maken met de verschillende instrumenten: trommel, trompet en (als je dat wilt) vlag/dans. Voor ieder instrument is er een aparte workshop. Tijdens de workshops krijg je uitleg over het instrument en mag je de instrumenten natuurlijk uitproberen.

De workshops zijn helemaal gratis! Jong-Holland zorgt kosteloos voor alle spullen. Vind je het leuk? Dan kan je je na de workshops aanmelden als lid van Jong-Holland. Je kiest een instrument en gaat lessen volgen om erop te leren spelen.

De lessen bestaan uit muziektheorie en praktijk: je leert spelen op je instrument en gaat echt nummers spelen of leert dansen en vlaggen op muziek. Zodra je er aan toe bent, ga je meedoen met de Junioren van Jong-Holland; een leuke en enthousiaste groep kinderen van 7 tot en met 15 jaar die met veel plezier muziek en show maken!

Voor maar EURO 13,- per maand krijg je: lessen, een instrument of vlag, muziek, een uniform en mag je meedoen met alle activiteiten van de vereniging. Er zijn regelmatig leuke activiteiten zoals disco’s, filmavonden, feestavonden enzovoorts. Bij al deze activiteiten ben je welkom en mag je gezellig meedoen.

Wil je meedoen met de workshops of heb je nog vragen? Dan kan je altijd even mailen of bellen met Rob Oostdijk via junioren@jongholland.nl of (06)27086351. Of kijk op www.jongholland.nl voor meer informatie!

GRATIS danslessen voor kinderen van 7 t/m 14 jaar? Dsat kan. Bij de Dance Kids. Bij de Dance Kids krijgen kinderen de kans om het plezier in dansen te ontdekken. Tijdens leuke leren de kinderen in ongeveer een half jaar de basis van dans en ballet. In het tweede half jaar komt daar de basis van het bewegen en dansen met een vlag bij.

Na de Dance Kids kunnen de kinderen doorstromen naar het jeugdkorps van Showband Jong-Holland: de Junioren. De "Music Kids" cursus duurt dus ongeveer een jaar. Het eerste deel, de basis van dans en ballet, is GRATIS. Jong-Holland zorgt kosteloos voor alle spullen en instructie. Het tweede deel kost slechts  EURO 25,-. De kinderen krijgen zo een jaar lang de gelegenheid om te kijken of ze dansen en vlaggen leuk vinden.

Aan het einde van de Dance Kids kan er worden gekozen om de dans- en vlagopleiding voort te zetten bij de Junioren van Jong-Holland. Bij de Junioren specialiseren de kinderen zich verder en worden de vaardigheden steeds verder uitgebreid. Verder leren de kinderen ook in teamverband werken en wordt er regelmatig opgetreden, in zowel binnen- als buitenland. Naast alle muzikale en dansactiviteiten zijn er ook speciale activiteiten als disco-avonden, pannekoekenfeesten en spelletjesmiddagen. Kortom; een nuttige, maar zeker ook leuke en gezellige vrijetijdsbesteding.

De "Dance Kids" in het kort:
• Gericht op kinderen van 7 t/m 14 jaar
• ±6 maanden GRATIS lessen in de basis van dans en ballet
• ±6 maanden vlaglessen voor slechts EURO 25,-
• In teamverband leren dansen en bewegen
• Na 1 jaar de mogelijkheid om door te stromen naar Jong-Holland Junioren

Voor meer informatie neemt u contact op met Marijke Monster: (E-mail: dancekids@jongholland.nl)
 

Lees meer over:

muziek lessen jubal show
Deel dit bericht met je vrienden!