vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Zwijndrechtse basketbaltalenten BC Verkerk geselecteerd

2 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De Nederlandse Basketbalbond organiseerde zondag 18 oktober de 1ste ronde voor de regioselectie West. Basketbaltalenten uit de omgeving van Rotterdam, Delft, Den Haag en Leiden lieten zien of zij goed genoeg waren om te worden geselecteerd.

Namens Zwijndrecht namen Stijn Visscher en Stef Erkelens deel aan deze selectieronde. Beide talenten spelen voor de Zwijndrechtse basketbalvereniging BC Verkerk in het team onder 14 jaar. Zij gingen de strijd aan met de andere regiotalenten geboren in 2003/2004.

Vanaf het begin was duidelijk dat het een hele pittige strijd zou worden. De basketbalregio West staat in Nederland bekend als een van de beste regio's. Dat was goed te zien aan al het talent dat er zondag rondliep. Vooral fysiek moesten de Zwijndrechtse talenten flink aan de bak. In de reguliere competitie zijn de jongens meestal de wat sterkere/grotere jongens, maar dat was nu allesbehalve het geval.

Daarnaast was ook duidelijk dat de meeste jongens meer dan 2x per week trainen en in sterkere competities spelen. Maar wat de basketballers van BC Verkerk wel vaker laten zien; als ze aan de bak moeten dan gaan ze daar keihard voor. Zo ook zondag. Tot op het laatste moment hebben ze alles moeten geven. Zij waren toch een beetje de onbekenden tussen al het talent dat zich vaak treft in de hogere competities. Maar uiteindelijk waren de trainers overtuigd: Stijn en Stef mochten door naar de volgende ronde.

Aankomend weekend mogen zij zich in Den Haag weer bewijzen. Dan wordt de huidige groep van 22 basketballers verder uitgedund naar 12 spelers. Deze selectie zal dan meedoen aan drie "battle of talents". Uiteindelijk worden dan de beste basketballers geselecteerd voor het Nederlands Basketbalteam onder 13 jaar.

We wensen deze Zwijndrechtse basketbaltalenten veel succes met het vervolg.

Auteur: Ruben Erkelens.
 

Lees meer over:

talenten basketbal bc verkerk
Deel dit bericht met je vrienden!