vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Van regenplassen tot pas de chat

2 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Dansen is leuk voor jong en oud. Dat ervaren de kinderen van de peuterspeelgroepen en de buitenschoolse opvang van PIT kinderopvang & onderwijs deze maanden tijdens een reeks van dansworkshops. Deze week was het de beurt aan de kinderen van kindcentrum Juliana.

De lessen worden verzorgd door dansdocente Lisenka Slootweg van dans- en balletschool Dansant. Bij de peuters stond tijdens de eerste les de herfst centraal. Met eenvoudige materialen zoals een lint werd een regenplas gemaakt en een doek veranderde in een zee. De muziek deed de rest: alle peuters bewogen zich onbevangen over de dansvloer en lieten hun fantasie de vrije loop.

Bij de bso stonden dansen op het programma die gingen over emoties en de bewegingen van een kat om uiteindelijk uit te komen bij de balletpas ‘pas de chat’. Dansen draagt bij aan samenspel, concentratie en coördinatie, maar het allerbelangrijkste is dat de kinderen plezier hebben in bewegen.

Op de foto: Kinderen van de peuterspeelgroep en de bso van kindcentrum Juliana leefden zich helemaal uit tijdens de dansworkshops.
 

Lees meer over:

peuterspeelgroep dansen
Deel dit bericht met je vrienden!