woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Zwijndrechtse basisscholen starten met het programma ´Onze schone school'

29 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Dit najaar starten 4 Zwijndrechtse basisscholen met het programma ´Onze schone school'. SBO De Steenen Kamer, PCBS Margrietschool, PCBS De Kim en PCBS Julianaschool gaan volgende week structureel aan de slag met het thema zwerfvuil en werken samen met de leerlingen aan de bewustwording rond dit thema. Een vijfde basisschool, OBS De Tandem, sluit in het voorjaar van 2016 nog aan.

Door dit programma leren kinderen veel bewuster met afval om te gaan waardoor zij zelf op latere leeftijd ook minder zwerfvuil zullen veroorzaken én eerder bereid zullen zijn rondslingerend afval op te ruimen.

Het programma start met een introductieles verzorgd door Duurzaamheidscentrum Weizigt dat tevens het lesmateriaal ontwikkeld heeft. Op een speelse maar leerzame manier maken de leerlingen dan voor het eerst kennis met het thema.
 
Hieronder vindt u het programma van de introductielessen:
- Maandag 2 november op PCBS Margrietschool: Van 13.45 uur tot 14.15 uur: Introductieles door Duurzaamheidscentrum Weizigt
- Dinsdag 3 november op PCBS Julianaschool: Van 13.00 uur tot 13.30 uur: Introductieles door Duurzaamheidscentrum Weizigt

Lees meer over:

duurzaamheid zwerfvuil weizigt
Deel dit bericht met je vrienden!