zondag 24 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Bizarre ontknoping levert Groote Lindt pijnlijke nederlaag op.

19 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - In Ridderkerk bij Bolnes is het na een bizarre ontknoping Groote Lindt niet gelukt om een driepunter aan het totaal toe te voegen. Een 1-4 voorsprong werd in de slotfase tenietgedaan door  Bolnes. Zij pakte zelfs met 5-4 de volle buit.

Dat de verschillen in deze 2e klasse niet groot zijn was reeds bekend. Ook Bolnes had al een aantal keer aan een overwinning geroken en van onderschatting was dan ook geen sprake tegen het nog puntloze Bolnes. In de eerste helft was er een licht overwicht voor de thuisploeg maar het was Groote Lindt dat na een fraaie aanval de score opende! Na een goede combinatie was het Michael Slingerland die op aangeven van Nick Gemser de score opende. Bolnes was niet uit het veld geslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Na een overtreding in eigen 16 kende de scheidsrechter een strafschop toe die uiteindelijk net niet gekeerd kon worden en zo stonden de beide ploegen weer gelijk. Vlak voor rust het laatste moment van opwinding. Een bekeken bal van Sonny Schouten kwam via de onderkant van de lat weer terug het veld in en van dichtbij gooide de keeper zich voor de inzet van Michael Slingerland.  De gelijke stand op het scorebord was ook de ruststand.

De tweede helft eigenlijk eenzelfde beeld. Een licht overwicht van Bolnes maar het was Michael Slingerland die Groote Lindt weer op voorsprong bracht na een goede actie. Ook de 1-3 liet niet lang op zich wachten. Een goede actie van Rimaikel Geertruida gevolgd door een goede voorzet betekende de hattrick van Michael Slingerland! Bolnes leek het op te geven en het was Rimaikel Geertruida die Groote Lindt op een comfortabele 1-4 voorsprong zette en de wedstrijd leek gespeeld.

Leek want vervolgens ontwikkelde zich een bizarre ontknoping die bijna niet te omschrijven is! Bolnes zette in een mum van tijd de 2-4, 3-4, 4-4 en zelfs de 5-4 op het scorebord!! Weliswaar in het zadel geholpen door een tweetal cruciale beslissingen op 2-4 en 3-4 van de scheidsrechter die een buitenspelgeval weg wuifde en een handsbal over het hoofd zag maar De Lindt had nooit in deze situatie moeten komen gezien de grote mogelijkheden op 1-5 / 1-6 en 1-7. Na in de eerste helft de lat te hebben geteisterd stond nu helaas de paal eenmaal in de weg en werden de overige kansen niet omgezet in doelpunten.

Een enorme domper voor De Lindt en een enorme vreugde uiteraard bij Bolnes nadat de scheidsrechter na een tweede helft van 55 minuten (!) voor het einde floot! Met dit resultaat schuift de onderste helft van de ranglijst in elkaar. Groote lindt zal zich komende week moeten herpakken. Gelukkig is dit het team wel toevertrouwd! Volgende week geen competitieprogramma maar de tweede ronde in de KNVB beker tegen de reserves van ASWH. De week daarop een wedstrijd met de nodige belangen wanneer Soccer Boys op bezoek komt.
 

Lees meer over:

voetbal groote lindt vv bolnes
Deel dit bericht met je vrienden!