woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Leerlingen Develstein College zamelen geld in voor Cystic Fibrosis

8 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Het DevelsteinCollege brengt ieder jaar zijn leerlingen in beweging voor een goed doel. Dit jaar zetten de leerlingen zich in voor de Nederlandse Cystic Fibrose Stichting (NCFS). Om aandacht te vragen voor deze ziekte en om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de NCFS verkopen alle leerlingen van het DevelsteinCollege de komende weken aapjes waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan deze Stichting.

Shirley Vermeeren, leerlinge van het DevelsteinCollege, heeft Cystic Fibrosis (CF), oftewel taaislijmziekte. Ondanks haar ongeneeslijke ziekte  gaat zij gewoon dagelijks naar school, neemt deel aan de lessen gymnastiek en hoopt dit jaar het vmbo-t af te ronden. In de klas van Shirley is iedereen op de hoogte van haar ziekte en weten de meeste  medeleerlingen wel wat CF inhoudt. Een extra boekenpakket voor op school en een liftpas maken het voor Shirley mogelijk om gewoon mee te komen met de anderen. ,,Soms worden er opmerkingen gemaakt als ik door het slijm in mijn longen hard moet hoesten, maar de meeste klasgenoten zijn er al aan gewend,” licht Shirley toe.

Dankzij de actie op school weten alle leerlingen en docenten nu precies wie Shirley is, wat CF inhoudt, en doen zij allemaal keihard hun best om zoveel mogelijk aapjes te verkopen voor de Stichting. De knuffels van Happy Horse zijn 45 cm. lang en verkrijgbaar in bruin, wit en zwart voor € 8,- per stuk.

Uiteraard hopen Shirley’s klasgenoten uit DT46 dat zij de meeste aapjes verkopen!

Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting
NCFS zet zich in voor een langer en beter leven voor mensen met Cystic Fibrosis. NCFS maakt lotgenotencontact mogelijk en stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek. De NCFS vindt het belangrijk dat mensen met Cystic Fibrosis en hun naasten betrokken zijn bij onderzoeksprojecten en inspraak hebben bij de beoordeling van nationale en internationale onderzoeksprotocollen.

Fotobijschrift: Shirley Vermeeren met  enkele leden van de commissie Goed Doel, de organisatoren van de aapjes-actie op het DevelsteinCollege.

Deel dit bericht met je vrienden!