woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Oogstfeest in buurtmoestuin De Yp

1 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Wethouder Aaike Kamsteeg (Ruimtelijke ontwikkeling) nam woensdag 30 september een kijkje bij het oogstfeest van de buurtmoestuin De Yp aan de Jan Steenstraat. De gemeente wilde graag dat dit braakliggende terrein een voorlopige inrichting zou krijgen. Dat is met inbreng en ideeën van bewoners gelukt. Een aantal bewoners wilde ook een moestuin en inmiddels was het zover dat er kan worden geoogst.

Er was gelegenheid om kennis te maken met de tuinders en om de buurtmoestuin te bekijken. Afgelopen maanden was door de tuinders hard gewerkt om de pompoenen, paprika's en tomaten goed te laten groeien. Bezoekers konden proeven van de verse soep die ter plekke klaargemaakt was. Kinderen konden zelf een broodje of popcorn bakken bij de 'Kampvuurkok'.

Foto: www.poppictures.nl


 
 

Lees meer over:

Jan Steenstraat de yp moestuin
Deel dit bericht met je vrienden!