Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Groote Lindt legt koploper Papendrecht het vuur aan de schenen (2-3)

28 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen was het koploper Papendrecht die op bezoek kwam. In een aantrekkelijke wedstrijd in een hoog tempo was er sprake van een gelijk opgaande strijd waarbij de slagvaardigheid van Papendrecht de doorslag gaf.

Groote Lindt dat graag omhoog wil klimmen op de ranglijst was er veel aan gelegen de drie punten in eigen huis te houden. Het diende daarbij beducht te zijn voor de snelheid van de spits van Papendrecht. De Lindt had de beste kans om de score te openen. Het was Michael Slingerland die oog in oog kwam te staan met de doelman van Papendrecht. Helaas zag hij zijn lob net naast gaan.

Niet veel later was het dan toch Papendrecht dat razendsnel omschakelde na balverlies van Groote Lindt. De simpele intikker al dan niet in buitenspelpositie, de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal compleet,  betekende de 0-1. Een identieke situatie op het half uur betekende een identieke afronding en de 0-2. Met als verschil dat er bij deze goal absoluut geen sprake was van buitenspel. De Lindt was genoodzaakt om snel de aansluitingstreffer te produceren en slaagde daar bijzonder goed in. Een snelle aanval over rechts zorgde ervoor dat Steven Kramer de 1-2 kon aantekenen. De volgende grote kans diende zich aan via Michael Slingerland. Opnieuw oog in oog met de doelman van Papendrecht was het opnieuw een lob die net naast de verkeerde kant van de paal ging. De 1-2 bleef op het scorebord en dit was tevens de stand bij rust.

In de tweede helft moest De Lindt in de jacht op de gelijkmaker meer en meer ruimte gaan weggeven om toch de gelijkmaker te kunnen aantekenen. De ploeg hinkte daarbij op 2 gedachten. Meer ruimte betekende dus ook veel ruimte achter de verdediging en dat was een kolfje naar de hand van de razendsnelle spits, die continu werd gezocht met de lange ballen van achteruit en op wie het spel deze zaterdag volledig was afgestemd. Desalniettemin had Groote Lindt dit onder controle. Echter ook de Papendrechtse verdediging gaf weinig weg en zo onstond er een gevecht in de tweede helft waarbij beide ploegen zich lieten gelden. De kaartenlast nam ook toe: het was Papendrecht dat echter vijf keer werd ‘beloond’ met een gele kaart en De Lindt dat twee keer het gele kartonnetje te zien kreeg.

Het was uiteindelijk in de 75ste minuut dat de spits van Papendrecht toch het gaatje had gevonden en een machtige uithaal kon via een redding en de buitenkant van de paal nog net onschadelijk gemaakt worden. In de 84ste minuut kon dit helaas niet meer. Een goed uitgespeelde aanval van de gasten betekende de 1-3 en zo leek de wedstrijd beslist. Echter in de 90ste minuut van de wedstrijd werd er na een duw in de ‘16’ een strafschop toegekend aan Groote Lindt. Deze werd feilloos benut door Steven Kramer. Helaas bleek de resterende tijd te kort om nog de gelijkmaker af te dwingen. En hoewel het verschil klein was in deze wedstrijd mag Papendrecht zich door dit resultaat (mede)koploper blijven noemen.

De verschillen lijken niet groot te zijn in deze 2e klasse D. Volgende week gaat Groote Lindt op bezoek bij een oude bekende van vorig seizoen. We gaan naar ‘zuid’ en spelen bij SC Feyenoord die ook nog de volle buit hebben. Vorig jaar waren het twee spannende wedstrijden die uiteindelijk beide door SC Feyenoord werden gewonnen. Nieuwsgierig hoe het dit seizoen verloopt? Aanvang is zaterdag 3 oktober om 14:30 uur op Varkenoord.   
 

Lees meer over:

voetbal groote lindt
Deel dit bericht met je vrienden!