Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Broertjes en zusjes bij Yes! Kinderopvang

25 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - In 2013 riep 3FM-dj Giel Beelen, naar aanleiding van het overlijden van zijn zus, 30 september uit tot Nationale Broer en Zusdag. Reden voor Yes! Kinderopvang om weer even stil te staan bij de vele broertjes en zusjes die Yes! dagelijks met veel plezier op de opvang verwelkomt.

Contact
Door het leeftijdsverschil vindt de opvang van broertjes en zusjes meestal in verschillende groepen plaats. Ingegeven door het pedagogisch programma stimuleert Yes! Kinderopvang het contact tussen broertjes en zusjes. Marije van der Schelling, pedagoog bij Yes! Kinderopvang, vertelt hoe Yes! Kinderopvang dit doet: ‘We zorgen ervoor dat broertjes en zusjes zoveel mogelijk met elkaar in contact kunnen zijn. Dit doen we bijvoorbeeld door regelmatig gecontroleerd de deuren open te zetten, waardoor het makkelijk wordt om even snel je babyzusje een kus te gaan geven.’ Ook bij gezamenlijke activiteiten binnen en buiten hebben broertjes en zusjes veel contact met elkaar.

Belangrijk
Ieder kind maakt deel uit van een netwerk aan relaties. Het netwerk bestaat bijvoorbeeld uit ouders, opa, oma, buurt, opvang, school, maar ook uit broers en zussen. Al deze relaties hebben invloed op de ontwikkeling van een kind. Volgens professor Mischa de Winter, bijzonder hoogleraar ouder- en kindparticipatie aan de Rijksuniversiteit Utrecht, is deze verbondenheid zelfs belangrijker dan de manier van opvoeden. Yes! Kinderopvang richt zich op de ontwikkeling van kinderen en vindt het daarom erg belangrijk om aandacht te hebben voor het relationele netwerk van een kind en dus ook voor contactmomenten met broertjes en zusjes tijdens de opvang. En de kinderen vinden het heerlijk om even hun broertje of zusje te kunnen knuffelen of samen te kunnen spelen.       
 

Lees meer over:

kinderopvang zusjes broertjes
Deel dit bericht met je vrienden!