Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

En de naam is…. Midden-Inn

22 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Een nieuw gebouw, een nieuwe naam. Om een geschikte naam te vinden voor het in aanbouw zijnde Woonzorgcentrum aan de Sportlaan in Heerjansdam, schreef Woningbouwvereniging Heerjansdam een wedstrijd uit. Marianne van der Burgh-Baardse bedacht de winnende naam: Midden-Inn.

Het bestuur van Woningbouwvereniging Heerjansdam nodigde de winnares op 17 september uit op het kantoor om haar de prijs te overhandigen: vier waardebonnen van verschillende Heerjansdamse ondernemers. Als het gebouw geopend wordt, mag zij daarnaast, samen met een van de bewoners, de naam onthullen. Marianne legt uit hoe zij op de naam gekomen is: ‘Midden omdat het midden in het dorp ligt en Inn is het Engelse woord voor herberg. Van oudsher een gezellige plek om te overnachten.’

De voorzitter van Woningbouwvereniging Heerjansdam, Gerben Stolk, legt uit waarom dit de winnende naam is geworden: ‘Wij vinden het erg goed bedacht, omdat het heel toepasselijk is. Zowel de verwijzing naar het knusse van een herberg als het benadrukken van de centrale plek. Niet alleen fysiek, omdat het in het centrum van het dorp ligt, maar ook omdat de bewoners midden in de samenleving staan. Ze worden niet ‘weggestopt’ zodra ze lichte zorg nodig hebben, maar komen terecht in een woongebouw waar van alles te doen is. Wij zijn er erg trots op dat een van onze huurders de naam bedacht heeft.’ De naam zal officieel onthuld worden tijdens de opening van het gebouw.

Toekomstproof woongebouw
Op 25 maart 2015 is de eerste paal geslagen van het Woonzorgcentrum aan de Sportlaan in de kern van Heerjansdam. Eind van het jaar zullen de 36 appartementen opgeleverd worden. Met het Woonzorgcentrum heeft Heerjansdam straks een toekomstproof woongebouw. Een nieuwe vorm van wonen met diensten voor mensen die in enige mate zelfstandig kunnen en willen wonen, maar wel een beroep op zorg of begeleiding moeten kunnen doen. Gerben Stolk: ‘Kortgezegd biedt het straks voor mensen met een lichte zorgvraag de kans om langer zelfstandig te blijven wonen in een veilige, beschutte omgeving. En dankzij de hoogwaardige technologische voorzieningen kunnen bewoners ook in de appartementen blijven wonen als de zorgvraag toeneemt.’ 

Deel dit bericht met je vrienden!