Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Talloze activiteiten in Zwijndrecht tijdens de week van de Eenzaamheid.

22 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Van donderdag 24 september tot en met zaterdag 3 oktober is de landelijke ‘Week tegen Eenzaamheid’. Dan wordt er door honderden organisaties en vrijwilligers in het land diverse concrete activiteiten georganiseerd daar waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Acties die bedoeld zijn om mensen te verbinden die zich eenzaam voelen of dreigen dat te worden, Ook de organisatie ZorgSaamZorgen Zwijndrecht schenkt hier aandacht aan.

Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. ZorgSaamZorgen heeft twee acties in die week georganiseerd.

De vernieuwde website www.ZorgSaamZorgen.nl wordt gelanceerd. U kunt hier informatie op vinden en lezen over het werk. U kunt eenzaamheid aanmelden voor u zelf of voor een ander. Dit gebeurt via een privé document. Ideeën lanceren of in contact komen met andere eenzame burgers uit Zwijndrecht. Of aanmelden als vrijwilliger, om onze groep te komen verstevigen.

Daarnaast wordt op 2 oktober, ook in het kader van de nationale ouderendag, de activiteit pannenkoeken bakken georganiseerd. Adres Nederburgh Duivenvoorden 211A in Zwijndrecht. Komt u mee eten dan graag van te voren aanmelden via tel: 612 25 97

Thema van dit jaar is: ‘Kom erbij & verbind’. Want verbinden speelt een sleutelrol bij het aanpakken van eenzaamheid. In de ‘Week tegen Eenzaamheid’ wordt iedereen opgeroepen om verbinding te maken of te zoeken.

Eenzaamheid komt in alle lagen van de bevolking voor, jongeren en ouderen kunnen hier door getroffen worden en volgens statistieken neemt het aantal eenzame mensen alleen maar toe. Langer zelfstandig thuis wonen heeft ook meer eenzaamheid bewerkstelligt. De vergrijzing is een onderdeel van de eenzaamheid, ouderen die hun partner hebben verloren en zonder familie of kinderen zijn, worden het meest getroffen. Ook jongeren die door deze overhaaste maatschappij de weg kwijt zijn geraakt kunnen getroffen worden door eenzaamheid.

Hoe eerder eenzaamheid wordt gesignaleerd en bespreekbaar wordt, hoe meer je kunt doen voor jezelf of voor een ander. Hulpmiddel daarbij is de signaleringskaart. Deze is te vinden op internet. Kijk op www.eenzaamheid.nl

Is dit alles te omslachtig voor u. Bel dan naar Wilma Vissers 6106358 of spreek de boodschap in.

Deel dit bericht met je vrienden!