Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Groote Lindt boekt eerste driepunter van het seizoen bij Strijen

21 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt heeft uit bij Strijen de volle buit gepakt! Een degelijk 0-2 overwinning werd behaald en De Lindt stijgt met stip op de ranglijst. Het was een gelijk opgaande strijd waarbij Groote Lindt effectief met zijn kansen om ging.

In de eerste helft opende De Lindt sterk. Het aanvalsspel varieerde waar de verdediging van Strijen zo nu en dan alle zeilen bij moest zetten om de aanvallen te verijdelen. Het was uiteindelijk Michael Slingerland die de sterke openingsfase beloonde met een prachtige goal in de kruising. Dit was wel het signaal voor Strijen om nog meer energie te leggen in hun aanvalsdrift. Met name de crossballen van de nummer 3 op de behendige rechtsbuiten zorgde voor gevaar.

Het was doelman Raymond Klootwijk die zich na circa een half uur kon onderscheiden door met een uiterste krachtinspanning de bal op de lat te duwen. Strijen drong aan maar de rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft eenzelfde beeld. Strijen probeerde met man en macht om de gelijkmaker te forceren. Ofwel het vizier stond niet op scherp en ging de bal wel tussen de palen dan vonden ze doelman Raymond Klootwijk op hun pad. Een aantal mooie kansen werden op deze manier verijdeld. Vanaf circa de 70 ste minuut was het beste er wel af bij de thuisploeg. De Lindt voetbalde zich onder de druk vandaan en ging de geboden ruimte steeds beter benutten. Een eerste grote waarschuwing was er in de vorm van een grote kans voor Gerson Duarte na een fraaie aanval over de rechterkant. Niet veel later was ook de ingevallen Rimaikel Geertruida dichtbij de 0-2 maar zijn poging ging net over.

De bevrijdende treffer kwam toch weer op naam van Michael Slingerland die in de 84 ste minuut de 0-2 op het bord bracht en daarmee de overwinning veilig stelde. Niet veel later werd het ook nog bijna 0-3 maar dat had geflatteerd geweest.  

Met deze overwinning verlaat Groote Lindt de laatste plaats na de ongelukkige seizoenstart. De Lindt stijgt naar plek 9. Volgende week komt koploper Papendrecht op bezoek op sportcomplex Bakestein. Wij zien u graag weer langs de lijn!  Aanvang 14:30 uur.

Lees meer over:

voetbal groote lindt
Deel dit bericht met je vrienden!