Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Fel strijdende handbalheren sv Conventus pakken verrassende zege

21 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - In een wedstrijd waarin vol inzet werd gestreden hebben de handbalheren van sv Conventus zondag een verrassende overwinning geboekt. Op eigen veld slaagde het team er in om HVOS te verslaan, nadat het nog even erg spannend was geworden in de tweede helft.

Voor de wedstrijd stond HVOS met een tweede plaats slechts één plaatsje voor Conventus in het kampioenschap, maar de uitslagen van de uit Spijkenisse afkomstige club waren een stuk indrukwekkender dan die van Conventus. Het was echter Conventus dat bijzonder sterk aan de wedstrijd begon en sloeg vol overtuiging in de eerste tien minuten direct al een 6 – 1 voorsprong. In het tweede kwartier van de eerste helft begon het spel bij HVOS echter beter te lopen, waardoor de stand voor rust met 11 – 9 zelfs bijna weer gelijk zou worden getrokken.

Het gat zou in de tweede helft zelfs worden gedicht tot één punt, waarna de gemoederen soms hoog in het veld opliepen en het werkelijk tijdstraffen regende. Desondanks slaagden de Zwijndrechtse heren er in om constant de voorsprong te behouden, al was het regelmatig met een minimaal verschil. Hierbij werd het team ook geholpen door een sterk keepende Jordy Vreugdenhil, welke maar liefst vier strafworpen wist te stoppen. Na een onrustige fase waarin nauwelijks zou worden gescoord kwam Conventus op een 18 – 14 voorsprong, waarna de wedstrijd veilig uitgespeeld kon worden. Op het moment dat de scheidsrechter affloot stond er een 20 – 16 zege op het scorebord.

Het tweede heren- en derde damesteam kwam zondag beiden tekort voor de overwinning, terwijl het tweede damesteam met 22 – 19 DES’72 wist te verslaan. Conventus Dames 1 kwam afgelopen weekend niet in actie.
 
Foto-credit: Gert Jan Doodkorte / sv Conventus

Lees meer over:

handbal conventus
Deel dit bericht met je vrienden!