Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

VrijwilligersPas zoekt Zwijndrechtse bedrijven

18 september 2015

ZWIJNDRECHT - Volgende week begint de VrijwilligersPas aan haar jaarlijkse actie om bedrijven te werven die korting willen geven aan vrijwilligers met een VrijwilligersPas.

De VrijwilligersPas
De pas is in 2005 ontwikkeld door het SSKW, het Samenwerkingsverband Sociaal Kultureel Werk, dat gevestigd is in Dordrecht. Besturen van vrijwilligersorganisaties kunnen deze aanvragen om de vrijwilligers te bedanken voor alles wat zij voor onze maatschappij doen. Op vertoon van de pas ontvangen vrijwilligers korting bij allerlei winkels en culturele instellingen in de regio. Voor meer informatie, zie www.sskw.nl

Mail- en belactie
In de komende weken ontvangen de Zwijndrechtse winkeliers en restaurants een e-mail van het SSKW met de vraag of zij mee willen werken aan de pas. Doen zij mee dan maakt het SSKW voor hen gratis een advertentie die in 2016 in de nieuwe kortingsbrochure wordt opgenomen. Dit jaar zijn al bijna 10.000 vrijwilligerspassen verkocht. “Dat is een groot bereik voor de winkeliers voor weinig geld”, aldus Anja Wever die namens het SSKW de acquisitie voor de pas verzorgt.

Oproep aan vrijwilligers
Het SSKW is benieuwd bij welke winkels of restaurants de Zwijndrechtse vrijwilligers korting zouden willen ontvangen. Zij kunnen hun wens mailen naar anja@sskw nl. Als een organisatie 5x wordt ‘genomineerd’ dan neemt het SSKW contact met hen op.

Huidige aanbieders
In de loop der jaren hebben tal van Zwijndrechtse bedrijven meegewerkt aan de pas. De huidige participanten zijn: Capital Sports, Florizz ‘t Ridderlijk Eetcafé, Decokay Van der Wiel,
Handwerkhuis De Vingerhoed, Pani Moda Trouwjurken, Groeneveld Fietsen, Opnieuw & Co, Lunchroom Grand Bras, Bloemisterij Den Dekker, Autoservice Levi Busink, Chocolaterie Bij Johanna, Dobey Dierenspeciaalzaak en Dicorations Interieur. Bij hen ontvangen vrijwilligers, op vertoon van de pas, 10% korting in allerlei variaties.

Waarom bedrijven meedoen
Wever vertelt dat de aanbieders om verschillende redenen meedoen. Omdat zij zelf vrijwilliger zijn en weten hoe leuk het is om je gewaardeerd te voelen. Om meer naamsbekendheid en klanten te krijgen. En omdat zij iets goeds willen doen voor hun wijk, vereniging of de stad. “Dit land kan niet meer functioneren zonder vrijwilligers”, zegt Wever, “maar zonder de hulp van bedrijven vallen veel initiatieven en verenigingen ook stil.”

Deel dit bericht met je vrienden!