Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

De heer L. Verspuij onderscheiden met Zwijndrechtse erepenning "De Heugel"

15 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT -  Locoburgemeester Robert Kreukniet heeft zaterdag 12 september tijdens de 1e thuiswedstrijd van het 1e elftal van Voetbalvereniging Groote Lindt de  "Zwijndrechtse Heugel" uitgereikt aan de heer L. (Leendert) Verspuij.
 
Deze gemeentelijke onderscheiding is hem verstrekt gezien zijn bijzondere inzet voor de Zwijndrechtse samenleving, met name zijn grote betrokkenheid op sportgebied. Al 80 jaar is hij lid van de voetbalvereniging. Hij heeft slechts drie jaar bij de vereniging gevoetbald die toen nog de naam Excelsior droeg. Na een ongeluk moest hij stoppen met voetbal. De heer Verspuij heeft de vele verplaatsingen van de voetbalvereniging meegemaakt: er werd gespeeld op een veld achter de Lindtse kerk aan de Kerkstoep, de Buitenpolder, de verkeerslus langs de rijksweg en het huidige sportpark Bakestein.

De heer Verspuij heeft diverse functies bekleed zoals bestuurslid onder vier voorzitters, 45 jaar kaartjes verkocht voor de thuiswedstrijden, klaverjasavonden georganiseerd, de voetbaltoto bij mensen thuis opgehaald zodat de lootjes weer in de kantine kon worden ingeleverd, kantinediensten gedraaid en schoonmaakwerkzaamheden verricht rond het veld. Op 30 september a.s. hoopt de heer Verspuij 95 jaar te worden.

Deel dit bericht met je vrienden!