Handbalteams sv Conventus pakken de volle punten

14 september 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De eerste handbalteams van sv Conventus hebben afgelopen zondag de volle punten gepakt. Het eerste damesteam van de vereniging speelde een sterke wedstrijd tegen TOGB en won met een zeer ruim verschil, terwijl het eerste herenteam opnieuw bewees dat je met een slechte wedstrijd ook kunt winnen: het team versloeg ETC met één punt verschil.

De heren van Conventus speelden zondag in Hoogvliet tegen ETC, dat op papier zwakker zou moeten zijn dan de Zwijndrechtse club. Conventus begon echter niet best aan de wedstrijd en kwam al snel op een 2 – 0 achterstand, waarna het team er voor rust net 8 – 8 van kon maken. De tweede helft startte aanzienlijk beter voor heren van Conventus, welke al snel naar een 9 – 13 voorsprong sprintten. Deze opleving duurde echter niet lang, waarna het team terugviel in het niet afmaken van aanvallen, terwijl de tegenstander teveel ruimte in de verdediging kreeg. Dit gaf de ETC de kans om het gat te dichten, maar mede door drie gestopte strafworpen door Conventus keeper Jordy Vreugdenhil behield het dit weekend in zwart spelende team de voorsprong en pakte een nipte 16 – 17 overwinning.

Ook Conventus Dames 1 was zondag op papier de sterkere in het duel tegen TOGB. Direct bleek het team goed in vorm dankzij een vroege 0 – 3 voorsprong, waarna de Zwijndrechtse dames voor rust al een 5 – 11 voorsprong namen. In de tweede helft bleek opnieuw dat de versterkingen van het team voor het nieuwe seizoen effect hadden, met als gevolg dat coach José Narvaez een veel ruimere keus aan schutters heeft, terwijl het tempo van het spel steeds verder op kan worden geschroefd. Hier had de tegenstander vooral in de tweede helft geen enkel antwoord op, waarna Conventus tot 10 – 26 uit kon lopen.

De wedstrijden van de overige seniorenteams liepen minder voorspoedig: het tweede herenteam kwam tegen ETC één punt tekort, het tweede damesteam verloor met 19 – 13 van HVOS en Conventus Dames 3 verloor met 13 – 10 van Rowah.