Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Fietspad aan de Lindeweg in Zwijndrecht feestelijk geopend

12 september 2015

ZWIJNDRECHT - HEERJANSDAM Afgelopen donderdag is het fietspad aan de Lindeweg in Zwijndrecht feestelijk geopend door gedeputeerde Floor Vermeulen, heemraad Piet Robijn en wethouder Robert Kreukniet.

Een flinke klus is geklaard met de aanleg van dit vrijliggend fietspad van 2,5 kilometer. Schoolgaande jeugd uit Zwijndrecht en Heerjansdam kan nu gebruik maken van een veilige fietsroute. Ook is het een mooi fietspad voor recreatieve fietsers. De provincie Zuid-Holland financierde de aanleg van het fietspad, het waterschap Hollandse Delta is beheerder en begeleidde de aanleg in samenwerking met gemeente Zwijndrecht. Het fietspad is aangelegd door Gebr. van Kessel Wegenbouw bv uit Dordrecht.

Deze fietsverbinding maakt onderdeel uit van het Fietsplan 2008-2012 van de provincie Zuid-Holland.Floor Vermeulen: “de opening van het fietspad is opnieuw een stap verder in onze ambitie om de best bereikbare provincie te worden, ook voor de fietser”.Het fietspad sluit aan op het al reeds bestaande fietsnetwerk in deze regio.

Het waterschap Hollandse Delta legde het fietspad langs de Lindeweg aan, in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht. “Ik ben blij dat het fietspad er nu is”, zegt heemraad Piet Robijn van waterschap Hollandse Delta. “Door onvoorziene omstandigheden heeft de aanleg helaas vertraging opgelopen. Maar we hebben er altijd vertrouwen in gehad dat het fietspad alsnog kon worden aangelegd. Uiteindelijk is er met het fietspad een veiligere situatie gecreëerd, waar verschillende gebruikers nu al veel plezier van hebben.”

Veel recreatieve fietsers maken gebruik van dit fietspad en voor de schoolgaande jeugd uit Zwijndrecht en Heerjansdam is nu een veiligere schoolroute beschikbaar. "Fietsveiligheid voor zowel  recreanten  als scholieren is een belangrijk speerpunt voor de gemeente Zwijndrecht. We zijn dan ook blij met de realisatie van dit vrijliggende fietspad en hopen dat dit een stimulans tot nog meer fietsmobiliteit zal zijn",aldus wethouder Kreukniet van gemeente Zwijndrecht

Lees meer over:

fietspad scholieren
Deel dit bericht met je vrienden!