Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Gezond opgroeien: De Notenbalk stapt volledig over op DrinkWater

10 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Gemiddeld consumeert elk kind 6 kilo suiker per jaar uit zoete dranken tijdens schooltijd. Christelijk kindcentrum De Notenbalk vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien en stapt daarom over op DrinkWater. De leerlingen van De Notenbalk gaan samen spelenderwijs de voordelen van DrinkWater ontdekken. Zoete dranken tijdens schooltijd zijn voortaan taboe. Op het schoolplein van het kindcentrum vond de water kick-off plaats.

Uit de ervaring van andere basisscholen die overstappen op DrinkWater blijkt dat ouders wel willen dat hun kinderen meer water drinken, maar dat het op school de norm is om pakjes te drinken. “Toen wij in aanraking kwamen met de campagne ‘DrinkWater’ van stichting Jongeren Op Gezond Gewicht, hebben we besloten dat daar verandering in moet komen. We weten dat het onderwijs een belangrijk onderdeel uitmaakt van het leven van opgroeiende kinderen en hechten er waarde aan om een goed voorbeeld voor de leerlingen te zijn. Daarom stappen we nu volledig over op DrinkWater,” aldus Ronald van der Veen, teamleider onderwijs van De Notenbalk.

Water kick-off
In samenwerking met de Toppiecoaches en de Dienst Gezondheid & Jeugd organiseerde De Notenbalk een water kick-off op het plein van het kindcentrum. De leerlingen en hun ouders werden door middel van interessante weetjes bewust gemaakt van het belang van meer water drinken. Hiernaast namen de verschillende groepen deel aan een waterestafette. Na afloop ontvingen alle leerlingen een bidon en gingen ze op de foto in de letters JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

“We hebben een DrinkWaterbeleid afgesproken met de ouders en leerlingen. Met thematische lessen en activiteiten maken wij de kinderen bewust van de voordelen van water drinken,” vertelt Anneke van de Pol, directeur onderwijs van De Notenbalk. “Water is goed voor je gezondheid en voor je concentratie tijdens de les. Het is bijna overal te vinden, het is lekker en vaak nog gratis ook. Daarom wordt DrinkWater de eerste keus op ons kindcentrum.”

DrinkWater: slim, gezond en lekker
DrinkWater is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht. In gemeenten die aangesloten zijn bij JOGG kunnen scholen deelnemen aan Over op DrinkWater, een landelijke campagne om jongeren ervan bewust te maken dat water een slimme, gezonde en lekkere keuze is. De kinderopvang in Zwijndrecht van PIT is al sinds 2013 partner van JOGG en over op DrinkWater.

De Notenbalk: kleinschalig en persoonlijke aandacht
Christelijk kindcentrum De Notenbalk in de wijk Heer Oudelands Ambacht biedt christelijk basisonderwijs, een christelijke peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang. Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht kenmerken dit kindcentrum. De Notenbalk is een van de 15 kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs in Alblasserdam, Heerjansdam, Zwijndrecht en Ridderkerk. Hier krijgen kinderen in iedere fase van hun leven en op hun eigen niveau de juiste bagage voor een kansrijke toekomst. Zo’n 325 gedreven medewerkers begeleiden hen op inspirerende wijze bij het opgroeien. Zij doen dit als één team vanuit één visie en één pedagogische en educatieve aanpak. PIT kinderopvang & onderwijs biedt ieder kind wat het nodig heeft om de eigen talenten te ontdekken en te ontplooien met doorlopende ontwikkelingslijnen en boeiende dagprogramma’s waarin de leukste kinderopvang, excellent christelijk onderwijs, een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten en ondersteuning naadloos op elkaar aansluiten.Op de foto’s:
Kinderen van christelijk kindcentrum De Notenbalk geven de aftrap voor de overstap op DrinkWater (bron: Kila fotografie).
 

Lees meer over:

school drinkwater waterestafette
Deel dit bericht met je vrienden!