Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Ook Pietermankerk open op monumentendag

2 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Ook de Pietermankerk in Zwijndrecht zal de deuren openen op de nationale monumentendag, die voor zaterdag 12 september op de agenda staat. Op deze dag zal in geheel Nederland en dus ook in Zwijndrecht extra aandacht worden gevraagd voor de vele monumenten in ons land. Zwijndrecht telt vijf gebouwen, die als monument genoteerd staan, waaronder ook de Pietermankerk.

Van ’s middags 12 tot 4 uur is de Pietermankerk geopend voor belangstellenden.  In het historische en pittoreske kerkje kan dan kennis gemaakt worden met de uitgebreide geschiedenis van de Pietermankerk. Dat is te ontdekken in  velerlei vorm, zoals fotoboeken, brochures en krantenknipsels. Daarnaast zijn er pakketjes met fraaie foto’s van de Pietermankerk te koop, heel goed geschikt om te versturen naar familie, vrienden en bekenden.

Vertegenwoordigers van  de Stichting Behoud Pietermankerk, die de open dag organiseert, zijn aanwezig voor nadere toelichting. De open dag wordt muzikaal opgeluisterd met orgelklanken, die ten gehore worden gebracht door Leen van Breugel. De Pietermankerk is te vinden aan de Burgemeester mr C. Hogeweglaan, vlak bij de kinderboerderij en het zwembad.

Deel dit bericht met je vrienden!