Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Wethouder Jolanda de Witte opent kantoor ZorgMies Nederland in Zwijndrecht

1 september 2015

ZWIJNDRECHT -  Wethouder Jolanda de Witte, wethouder van Zorg en Welzijn, opende op maandag 31 augustus het hoofdkantoor en tevens de vestiging voor de regio Drechtstreek van ZorgMies Nederland op de Krammer 14 in Zwijndrecht samen met initiatiefnemers Jeannette Kooimand en Margriet Melles.

Jeannette Kooiman zag vorig jaar op tv hoe Gerard Joling en Gordon met eenzame ouderen op pad gingen. “Mijn dochtertje zei: ’Mama, wat vreselijk dat al die mensen zo alleen zijn. Daar moeten we wat aan doen. Dat moét je me beloven’.”
Wakker geschud door haar dochter begon er bij Jeannette een idee te ontstaan.

Ze benaderde haar compagnon Margriet Melles. Beiden hebben jarenlange ervaring met dienstverlening. Jeannette Kooiman in de uitzendbranche en Margriet Melles in de communicatiewereld. Van werken met mensen worden ze blij. En beiden waren toe aan een nieuwe uitdaging. Samen zetten zij de franchiseformule ZorgMies Nederland op.

Nederland telt 2,9 miljoen mensen van 65 jaar en ouder. Meer dan de helft van hen is alleenstaand. Een flink aantal ouderen is depressief. Dat is onder meer het gevolg van eenzaamheid. Niemand hoeft eenzaam te zijn, is de overtuiging van Jeannette Kooiman en Margriet Melles. “Er zijn genoeg mensen die het heerlijk vinden om anderen te helpen, ze een leuke dag te bezorgen.

Dat zijn de Miesen waar wij naar op zoek zijn. Een ZorgMies doet bijvoorbeeld boodschappen, helpt met huishoudelijk werk, de tuin of kookt. Maar neemt een cliënt ook mee naar het theater, maakt een wandeling of doet een spelletje”, zegt Jeannette Kooiman.
“De dingen die het leven leuk maken. Medische zorg verlenen we niet. Wij zijn juist een aanvulling daarop. Wij doen de dingen waar de reguliere thuiszorg geen tijd meer voor heeft. Het kopje koffie, het praatje, het persoonlijke contact”, voegt Margriet Melles toe.

“We zoeken naar de perfecte match. Cliënten hebben ook een stem in wie hun Mies wordt. Ze kunnen uit meerdere kandidaten kiezen. Er moet wel een klik zijn, het is de bedoeling dat ze maatjes worden.” De ideale ZorgMies is 45plus, houdt van zorgen, staat stevig in haar schoenen, is empathisch en betrouwbaar. “Natuurlijk kan een ZorgMies ook een man zijn. Mensen met levenservaring, die in staat zijn om een goed gesprek te voeren. Ouderen praten graag over vroeger en dan is het fijn als er raakvlakken zijn.”

De diensten van ZorgMies kunnen worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget dat u bij de gemeente kunt aanvragen.

Kijk voor meer informatie op: www.zorgmies.nl


Bron Zwijndrecht en omstreken

Deel dit bericht met je vrienden!