maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Groote Lindt verslaat buurman ZBC 97 en bereikt de volgende ronde in de beker

31 augustus 2015

ZWIJNDRECHT - Door de 2-1 overwinning en het gelijke spel tussen De Alblas en Alblasserdam bekert Groote Lindt als de nummer 1 van deze poule door.

Daar zag het in de beginfase zeker nog niet naar uit. Een slap acterend Groote Lindt liet zich de kaas van het brood eten. ZBC ‘97 troefde Groote Lindt op alle fronten af. In de duels was ZBC ’97 veel feller en in balbezit zocht men in een hoog tempo de goal van Groote Lindt op. Gezien de warmte zou geen team dit vol kunnen houden maar het zorgde er wel voor dat ZBC zich kans na kans schiep in deze fase.

Een fase waarbij doelman Raymond Klootwijk dus regelmatig op de proef werd gesteld. Bij een kiezelhard schot van rand 16 was hij echter ook kansloos en zo nam ZBC ‘97 na circa 10 minuten spelen een 0-1 voorsprong. De Lindt mocht blij wezen dat het daar bij bleef in de openingsfase en na 20 minuten nam de druk af en kwam er iets meer evenwicht in de wedstrijd.

Het lukte De Lindt echter niet om een overwicht te creëren laat staan hele grote kansen. De 0-1 ruststand was dan ook volledig terecht. In de tweede helft een ander Groote Lindt. Nu was het De Lindt dat het tempo begon op te voeren en druk gaf op de bal. Ook de duels werden meer en meer een prooi voor De Lindt. ZBC ’97 was conditioneel duidelijk nog niet zover als Groote Lindt. Het kwam vaker te laat en moest daardoor dus ook vaker aan de noodrem trekken. De scheidsrechter van dienst had in deze fase veel kaarten nodig die vrijwel allemaal aan ZBC ’97-kant vielen.

Het was na eerder al een keer de lat te hebben geraakt dan eindelijk in de 80ste minuut de gelijkmaker die niet uit kon blijven. Een knappe kopbal van Michael Slingerland in de verre hoek zorgde er voor dat Groote Lindt op 1-1 kwam.

Niet veel later was er na natrappen een directe rode kaart aan de kant van ZBC ’97. Zij moesten dus de laatste 10 minuten het gelijke spel verdedigen. Dit mislukte want onbesuisd in komen op Steven Kramer binnen de 16 meter had als gevolg dat de scheidsrechter weinig anders kon doen dan een strafschop te geven. Het was de ingevallen Pim Opraus die zich achter de bal zette en net als in de spectaculaire  nacompetitiewedstrijd beheerst binnen schoof.

De 2-1 voorsprong kwam niet meer in gevaar en zo herstelde De Lindt zich met een redelijke tweede helft van de hele matige eerste helft. Een half uur later was daar onverwachts het nieuws dat De Alblas nog de gelijkmaker had gescoord tegen Alblasserdam. Dat betekende dat Groote Lindt door is naar de tweede ronde van de KNVB-beker. De tegenstander daarin is nog onbekend.

De eindstand in de poule:

Groote Lindt     3-6 (7-7)
Alblasserdam   3-5 (8-6)
ZBC ’97            3-2 (4-5)
De Alblas         3-2 (3-4)

Volgende week start de competitie voor De Lindt met de uitwedstrijd tegen v.v. Spirit. Aanvang in Ouderkerk aan den IJssel 15:00 uur

Foto: invaller Rimaikel Geertruida toonde zijn snelheid.
Fotografe: Wilma van Strien

Lees meer over:

voetbal groote lindt
Deel dit bericht met je vrienden!