Monday 20 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Zwijndrechtse ziekenhuis zoekt foto's van mooi Zwijndrecht

31 augustus 2015

ZWIJNDRECHT -  Zwijndrechters met een passie voor Zwijndrecht en omstreken en voor fotografie, kunnen een bijdrage leveren aan de verfraaiing van het Zwijndrechtse ziekenhuis. Vanaf dit najaar gaat het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn locatie Zwijndrecht namelijk inrichten en vormgeven aan de hand van vier typisch Zwijndrechtse thema’s.

Daarvoor zijn wandfoto’s nodig. Het ziekenhuis hoopt die vanuit de bevolking aangereikt te krijgen. Iedereen kan meedoen

Eerder werd de locatie Dordwijk van het ziekenhuis al ingericht aan de hand van Dordtse thema’s, zoals het Huis van Gijn, de Grote Kerk en de Bibliotheek. Volgens datzelfde principe wordt het ziekenhuis aan de Langeweg in Zwijndrecht ook in ‘stukken opgeknipt’ om de patiënten en bezoekers te helpen zich te oriënteren. In totaal gaat het om vier omgevingen binnen het ziekenhuis, op basis van de thema’s Beeldenpark, Develbos, Kijfhoek en Watertoren.

“In Dordrecht hebben we vooral ‘stadse’ thema’s gekozen”, vertelt projectadviseur Jeske Weerdesteijn. “Daarmee wilden we de verbinding leggen tussen de stad en het ziekenhuis, dat door de jaren heen steeds verder buiten de stad werd gevestigd. In Zwijndrecht kiezen we nu voor het buitengebied. Het ziekenhuis staat daar op de grens van ‘stad en land’. De gemeente Zwijndrecht kenmerkt zich door het vele groen en open ruimte. Daar hebben we vervolgens vier goed van elkaar te onderscheiden blikvangers bij gekozen.”

Wie wil meedoen met de fotowedstrijd, mag aan die vier thema’s een eigen interpretatie geven. Weerdesteijn: “Kijfhoek bijvoorbeeld is een ruim begrip. Het Kijfhoekkerkje contrasteert sterk met het rangeerterrein, maar het is allebei Kijfhoek. Omdat we meer foto’s per thema nodig hebben om onze wanden en ruimtes aan te kleden, stellen we vooraf bijna geen eisen. Bij de jurering gaan we kijken naar een mooie balans.”

De enige eis vooraf is dat de foto’s enigszins opbeurend moeten zijn. “We kiezen bewust in het ziekenhuis niet voor winterlandschappen, hoe stemmig die misschien ook zijn”, legt Weerdesteijn uit. Foto’s hoeven niet nieuw te zijn, maar wel van recente jaren. Ze moeten minimaal een resolutie van 150 dpi hebben bij een afdrukformaat van 2500 x 2500 mm.

Wat inzenders kunnen ‘winnen’, is dat hun foto wordt gebruikt inclusief naamsvermelding ter plekke. Meedingen kan door (een of meer) foto’s voor 30 september in te sturen via www.wetransfer.com (in verband met de zwaarte van de bestanden) naar het adres reactie@asz.nl Door mee te doen, gaan inzenders akkoord met het eventuele gebruik van één of meer foto’s zonder financiële vergoeding. Uiteraard krijgen inzenders bericht over de voortgang.

Bron Zwijndrecht en omstreken

Deel dit bericht met je vrienden!