donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Zonnepanelen op daken gemeente: alle inwoners kunnen deelnemen.

28 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Wilt u graag zonnestroom stimuleren, maar heeft u geen (geschikt) dak of vind u zonnepanelen niet mooi staan op uw eigen dak? Daarvoor is een oplossing: samen met buurtgenoten investeren in zonnepanelen op daken van de gemeente. Alle inwoners van Zwijndrecht en Heerjansdam kunnen hier aan deelnemen.

Zo kunt u toch zelf duurzame energie opwekken en profiteren van aantrekkelijke opbrengsten. Er zijn twee initiatieven in Zwijndrecht waaraan u mee kunt doen.

Twee energiecoöperaties
In Zwijndrecht worden 2 energiecoöperaties opgericht: Zon op Zwijndrecht en Zon op Heerjansdam. Zon op Zwijndrecht gaat zonnepanelen plaatsen op het dak van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3 en Zon op Heerjansdam op het dak van gebouw RaJuBiBoS aan de Sportlaan 6 in Heerjansdam. De gemeente stelt deze daken voor minimaal 25 jaar gratis ter beschikking aan de coöperaties omdat ze duurzaamheid wil stimuleren.

Deelname mogelijk vanaf 1 paneel
Op beide gebouwen wordt een installatie aangelegd van ruim 200 zonnepanelen. Alle inwoners en bedrijven in Zwijndrecht of Heerjansdam kunnen deelnemer worden van deze coöperaties. Deelname is al mogelijk vanaf 1 paneel voor een bedrag van ongeveer 400 euro per paneel. Het rendement van de zonnepanelen komt volledig ten goede aan de deelnemers van Zon op Zwijndrecht en Zon op Heerjansdam.

Interesse?
Heeft u interesse? Kom dan naar de informatiebijeenkomst in het gemeentehuis op maandag 31 augustus om 19.30. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor nadere informatie kunt u naar de website van Stichting Drechtse Stromen, de initiatiefnemer van deze projecten. Op de website www.drechtsestromen.net/zon kunt u meer informatie vinden en eventueel ook een voorinschrijving doen voor deelname (vol=vol).

Zie ook:

Lees meer over:

zonnepanelen informatie energie
Deel dit bericht met je vrienden!