maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Sanering voormalige gemeentewerf van start

24 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Na jarenlang braak te hebben gelegen wordt het terrein van de voormalige gemeentewerf aan de Ringdijk 20-26 gesaneerd. In eerste instantie zal het terrein worden opgeleverd als grasveld. Over de verdere invulling zal nog worden besloten.

Op het terrein stond vroeger een betonfabriek, daarnaast was het in gebruik als huisvuilstort,waardoor de grond vervuild is. Door middel van het aanbrengen van een signaleringsdoek en een halve meter leeflaag wordt het risico om in contact te komen met de vervuilde grond vermeden.

De uitvoeringstijd is vanaf augustus tot oktober. De watersportvereniging en het Noordpark blijven tijdens de sanering bereikbaar. Met de sanering wordt het terrein gereed gemaakt om in de toekomst te kunnen gebruiken voor sport en recreatie.

Deel dit bericht met je vrienden!