donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Albatros klaar voor de start

24 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De scholen zijn weer begonnen, dus ook de korfballers van Albatros zijn terug van vakantie en klaar voor het komende seizoen. Afgelopen weken werd er volop getraind en geoefend en gelukkig kan er worden terug gekeken op een soepele voorbereiding.
Ondanks de extreme weersomstandigheden, variërend van zware regen met onweer tot té warme omstandigheden, zijn er slechts een paar blessuregevallen ontstaan en verschijnt de selectie zaterdag topfit aan de start.

In het eerste team maakt routinier Rene Havelaar zijn comeback en keren ook Koen Huyser en Chloë Pelgrom terug na een jaar afwezigheid. Aanvoerder Leon Teunissen kampt nog met een blessure en zal waarschijnlijk tot aan de zaal moeten toekijken.  Het eerste team onder leiding van trainer Steven de Graaf opent het seizoen zaterdag tegen IJsselvogels uit Moordrecht (Develstein, 16.00 uur).

In het tweede team is een plek verworven door eerstejaars senior Kristie van der Linden en tweedejaars  Jiri Verwater en deze samenstelling zal het team van Wilfred van Wijngaarden naar het kampioenschap moeten leiden.
In de tweede selectie is een plaats ingeruimd voor de uit de A-jeugd overgekomen Luc van der Werff (3e) en Niels van Trooijen (4e). A1 heeft in Lisanne Ligtelijn, Stan van Bergen en Raoul van Duivenvoorde drie debutanten.

Het veldprogramma gaat zaterdag ongekend rustig van start met slechts 23 wedstrijden waarvan 12 thuiswedstrijden. Wel meteen een thuisoptreden voor de eerste teams van alle categorieën, want F1 speelt om 09.30 uur tegen DeetosSnel F1,  E1 treft om 10.30 uur ook DeetosSnel en de eerste wedstrijd van D1 in de hoofdklasse is om 10.00 uur tegen KCC D1.

C1 ontvangt om 10.45 uur TOP (A) C1, B1 speelt om 12 uur tegen PKC B2 en A1 om 13.00 uur tegen Nieuwerkerk A2.
Deze opwarmzaterdag is de stilte voor de storm, want op zaterdag 5 september spelen 39 van de 40  zaterdagteams een wedstrijd.  

Lees meer over:

korfbal albatros
Deel dit bericht met je vrienden!