dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Conventus F1 begint het seizoen met een eerste plaats in het ELKV korfbaltoernooi

24 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De korfballertjes van sv Conventus F1 lijken volledig in vorm voor de start van het nieuwe seizoen: het van coach Bianca Baan team heeft een week voor de seizoenstart het ELKV Korfbaltoernooi in Ettenleur weten te winnen.

Conventus begon het toernooi goed met een 1 – 0 overwinning op KV Juliana, maar bleek tijdens de tweede wedstrijd erg gewaagd aan het korfbalteam van Eureka en speelde met 5 – 5 gelijk. Een ruime 5 – 1 overwinning volgde in de derde wedstrijd, waarna er in de vierde wedstrijd opnieuw tegen Eureka gelijk werd gespeeld.

De spanning steeg bij de jonge Zwijndrechtse korfballertjes, want met twee maal een gelijkspel en twee overwinningen lag het lot van Conventus nu bij Eureka, dat nog één wedstrijd tegen Juliana moest spelen. Het verlossende antwoord kwam toen deze wedstrijd in een gelijkspel eindigde, waarmee Conventus F1 opgelucht adem kon halen! Met één punt verschil werden zij de winnaar van de poule.

Omdat Conventus F1’s jongste speelster Lieke er vanwege haar leeftijd het hardst voor heeft moeten werken besloot het team unaniem sportief de beker aan haar mee naar huis te geven.
 
Foto-credit: Petra den Ouden / sv Conventus
 

Lees meer over:

korfbal conventus
Deel dit bericht met je vrienden!