maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Dordrecht ruim vertegenwoordigd op Ara Art Fair

18 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Maar liefst tien kunstenaars uit Dordrecht geven acte de présence tijdens de komende ARA Art Fair in Zwijndrecht. Sylvia Kuiper Tap (schilderijen), Wytske van de Kamp (schilderijen/beeld), Nick van Oosten (schilderijen), Gerreke van Veen (keramiek), Marjan de Mol (textielkunst), Jeroen van Leeuwen (beeldhouwwerk), Emmy Robbemont-Mol (schilderijen/keramiek), Martijn de Rijke (tassen), Arend Treep (schilderijen) en Martin Kiel (schilderijen) exposeren hun werk op de 12e editie van de ARA Art Fair. De kunstbeurs wordt op 24 en 25 oktober gehouden in Hotel ARA in Zwijndrecht. Diverse kunstvormen en genres worden tijdens de beurs toegankelijk voor een groot publiek.

Het werk van Sylvia Kuiper Tap typeert zich in schilderijen en tekeningen in potlood, acryl en (olie)pastel. De meeste werken zijn figuratief met een beeldend kleurgebruik.

Wytske van de Kamp houdt van de vele facetten, onderwerpen en vrijheid, die het schilderen biedt: impressionistisch, fijn en speels met penseel in aquarel en acryl; expressionistisch of abstract, ritmisch en levendig met spatels in acryl of olieverf; naaktposes, subtiel en ingetogen in o.a. pastel, acryl en conté.
Nick van Oosten exposeert tijdens de ARA Art Fair zijn realistische olieverfschilderijen.

Na een tekenopleiding is Gerreke van Veen verder gaan studeren aan de Nutsacademie te Rotterdam en afgestudeerd in onder andere plastisch vormgeven en keramiek. Haar werk is het gehele jaar op diverse plaatsen in binnen - en buitenland te bewonderen.
Textielkunstenaar Marjan de Mol ontwerpt intercontinentaal geïnspireerde creaties; kleurrijk, veelzijdig, maatvrij en vooral een beetje anders.

Beeldhouwer Jeroen van Leeuwen werkt het liefst in harde steensoorten zoals marmer en graniet, maar heeft ook beelden gemaakt in het zachtere serpentijn en albast.

Schilderen is voor Emmy Robbemont-Mol een van haar belangrijkste drijfveren. Zij schildert het liefst figuratief.
Martijn de Rijke maakt tassen in allerlei soorten en maten. Vooral handtassen en ook zakelijke tassen, strandtas of een rugzak. Ze zijn exclusief, omdat hij telkens slechts één exemplaar maakt.

Sinds Arend Treep ruim 20 jaar geleden begon met schilderen, maakt hij in verschillende stijlen en formaten gemiddeld vijftien werken per jaar.

Martin Kiel, was al vanaf jongs af aan gefascineerd door kunst. Hij volgde de kunstacademie maar ging pas echt aan de slag rond de eeuwwisseling. Hij heeft een eigen stijl ontwikkeld, in het bijzonder zijn werk op papier dit is een gemengde techniek.

Naast het werk van de tien Dordtse kunstenaars presenteert de ARA Art Fair werk van circa honderd andere kunstenaars. Van schilderijen, aquarellen en tekeningen tot beelden van brons en steen, keramiek en nog veel meer.

Over ARA Art Fair
De ARA Art Fair biedt kunstenaars en publiek een platform voor ontmoetingen en voor de aan- en verkoop van kunstobjecten. Het evenement vormt een goede gelegenheid voor kunstenaars om zich te profileren en een gezellig dagje uit voor kunstliefhebbers.

Valk Art organiseert jaarlijks diverse fairs en exposities en biedt hiermee kunstenaars een podium voor een breed en geïnteresseerd publiek. Organisator Ank van der Valk: “We willen met onze fairs kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar verbinden. Dit alles in een  ongedwongen sfeer en een gastvrije ambiance. We presenteren op onze evenementen betaalbare kunst, ook voor de kleinere beurs. De verkoopprijzen op de fair variëren tussen de € 2,- en de € 20.000,-. Kunst voor boven de bank of op kantoor, als geschenk of als aanvulling op de collectie. Iedereen die kunst een warm hart toedraagt of wil kennismaken met de geëxposeerde kunst en de kunstenaars is van harte welkom.”

De ARA Art Fair wordt op 24 en 25 oktober 2015 gehouden in Hotel ARA in Zwijndrecht. De toegang bedraagt € 5,- (inclusief consumptie), parkeren is gratis en bij aanmelding via de website www.valk-art.nl ontvangen bezoekers bij binnenkomst een gelukspoppetje.

Meer informatie over de ARA Art Fair en andere activiteiten van Valk Art is te vinden op www.valk-art.nl.

Lees meer over:

fair ara hotel art
Deel dit bericht met je vrienden!