donderdag 3 december 2020

Alles over Zwijndrecht

Gemeenteraad in gesprek over betaald parkeren Walburg

10 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Over het betaald parkeren bij Walburg moet op zeer korte termijn duidelijkheid komen. Al bij de begrotingsbehandeling in het najaar is het gewenst dat de gemeenteraad een besluit kan nemen of het betaald parkeren afgeschaft kan worden. Daarom moet het college op zeer korte termijn met betrokkenen in overleg gaan.

De gemeenteraad nam hiertoe een motie aan van de CU/SGP. De indruk bestaat dat inwoners uitwijken naar andere winkelcentra zonder betaald parkeren. Ook kan betaald parkeren de komst van nieuwe winkeliers tegenhouden. De gemeenteraad verwacht wel een geldelijke bijdrage van de leveranciers bij afschaffing van betaald parkeren. De parkeerautomaten zijn aan vervanging toe. Dat is ook een reden waarom de raad op snelheid aandringt.

Bijdrage van winkeliers
Wethouder Kreukniet (Economie) beaamde dat winkeliers het moeilijk hebben. Dat is een tendens die je overal in het land ziet. Volgens hem is het moeilijk aan te tonen of het betaald parkeren bij winkelcentrum Walburg daarmee direct verband houdt. Hij ondersteunde de oproep van de gemeenteraad om met de winkeliers over afschaffing te praten.

Lees meer over:

begroting parkeren walburg cu/sgp
Deel dit bericht met je vrienden!