zondag 11 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Pret en verdriet bij Albatros

15 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Het was een weekend met scherpe contrasten bij de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros.  Twee super gezellige paalschiettoernooien stonden in schril contrast met de degradatie van de seniorenselectie.

Vanwege de wedstrijd van het eerste team werd het paalschiettoernooi voor de oudere jeugd verplaatst naar vrijdagavond en gingen de aspiranten en pupillen zaterdagochtend van start, maar beide evenementen werden druk bezocht en als heel gezellig ervaren.

Bij de strijd tussen de senioren, A-jeugd en ouders ging de finale vrijdagavond rond 23.00 uur tussen de selectieheren Alex Kok en Robin Verwoert en de dames Nicole Barendregt en Suzanne Visser. De mannen wonnen met 16-13 en mochten de bekers in ontvangst nemen.

Zaterdagochtend bleek de zon afwezig en woei er een stevige bries, maar dat maakte voor de jeugd niet uit. Fanatiek werd er door zo'n 70 koppels gestreden voor de winst en de kids wisten niet hoe snel ze de uitslag moesten gaan melden wanneer er gewonnen was. Bij verlies en uitschakeling werd er zelfs een traantje weggepinkt, maar vervolgens werd er weer gelachen en aangemoedigd.

De welpen hadden hun eigen toernooi en verlieten allemaal het veld met een eigen medaille.

De winnaars in de categorieën werden bij de F-jeugd: Tara Boer en Linde Groefsema, bij de E-jeugd  Anouk Bakker en Cas van Wingerden, bij de D-tjes Thomas Barendregt en Tijmen Wensveen, bij de C-jeugd Sander van Duivenvoorde en Jair van Geldere en bij de B-leeftijd gingen Steffi La Grand en Sander Punt met de bekers aan de haal.

De organisatie kon terugkijken op twee geslaagde toernooien, veel belangstelling en een hoop lol.

Een tegenvallende ontknoping van een bizar veldseizoen was er zaterdag voor de seniorenselectie van Albatros. De euforie na het afdwingen van de driekamp enkele weken geleden eindigde afgelopen zaterdag in een teleurstellende degradatie.

Zowel de wedstrijd tegen Sporting Trigon als die tegen Swift gingen verloren en zowel senioren 1 als 2 moeten nu een klasse afdalen. Jammer voor de afscheid nemende selectietrainer Karim Ratoube die vanwege een schorsing in Middelburg moest toekijken.

Interim-coach Timon Lommers zag Albatros tegen Swift een goede eerste helft spelen waarbij het tactisch concept werkte (7-8). Helaas werd het spel in de tweede helft zowel aanvallend als verdedigend minder scherp en kon Albatros het tij niet meer keren (19-16). Door deze uitslag blijft Swift in de Overgangsklasse en rest Sporting Trigon nog een extra wedstrijd.

Ook bij het Albatrospubliek leek de pijp een beetje leeg waardoor de ploeg de nodige massale steun ontbeerde. Een groot contrast dus met het schitterende zaalseizoen en ook een groot verschil in beleving in vergelijking met de succesvolle en gezellige paalschiettoernooien eerder dat weekend.
De selectie heeft nu acht weken vrijaf om zich fysiek en mentaal voor te bereiden op het seizoen 2015-2016. De nieuwe hoofdtrainer Steven de Graaf verwacht de spelers op maandag 10 augustus fit aan de start.

Voor Albatros resteren deze maand nog wat trainingen en oefenwedstrijden en aanstaande zaterdag is het schoolkorfbaltoernooi.

Lees meer over:

albatros paalschieten
Deel dit bericht met je vrienden!