maandag 12 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Twaalf Nationale titels voor O&O turners

8 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Bij de in Leek gehouden Nederlandse kampioenschappen  individueel toestelturnen voor jongens en heren van de 1ste, 2de en 3de divisie  hebben de turners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging   O & O beslag weten te leggen op twaalf nationale titels, zes zilveren en zes bronzen medailles.

Mitchel de Haas  werd bij de instappers van de 1ste divisie met 117,70 punten Nederlands kampioen op de meerkamp. Ook in de toestelfinale was hij succesvol. Goud op ringen en sprong, zilver op rek en brons op de nummers voltige en brug.

Meerkampkampioen werd ook Jarien Fokkens. Hij kwam in actie bij de pupillen van de 1ste divisie en kwam tot een score van 105,25 punten. Hij liet zich verder het goud van vloer en sprong omhangen, alsmede het zilver van voltige en brug.

Voorts werden Nederlands kampioen Thomas  Kok op brug en rek (junior-I – 2de divisie), Koen Kappetijn op ringen en  Luuk van Waaij op sprong (beiden – jeugd – 3de divisie),  alsmede Dennis Swinkels op vloer en rek (jeugd – 1ste divisie). Dennis werd daarbij nog tweede op brug.

Thomas van der Helm (junior-I – 2de divisie) pakte met 68,45 punten het brons in de meerkamp en voegde het zilver van vloer en ringen toe.
Leon van der Wel (junior-I – 3de divisie) en Jordy Hagestein (junior-II – 2de divisie) completeerden het geheel.  Leon turnde zich naar het brons op voltige en ringen. Jordy eigende zich het brons van voltige toe.

Lees meer over:

kampioenen turnen o&o
Deel dit bericht met je vrienden!