donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Leerlingen in actie voor Fonds Gehandicaptensport

29 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Alle leerlingen van het DevelsteinCollege kwamen vandaag in actie voor Fonds Gehandicaptensport, dat de school eerder dit jaar als goed doel omarmde. Vanaf 7 uur ’s ochtends met een vroege vogel-maf-dansrecordevent tot ’s middags 13.30 uur gingen de leerlingen aan de slag met verschillende activiteiten waarvoor zij de afgelopen weken zoveel mogelijk sponsoren hebben gezocht.

Fietsen, wandelen, sponsorloop, dansen, een muziekbattle, t-shirtpainting, voetbal en voor de brugklassen Paralympische Spelen met tweelingvoetbal, basketbal zonder gehoor, softbal voor gehandicapten, zitbadminton en goalball. De uitslag van de actiedag wordt in week 26 bekend gemaakt aan Arnold Vanderlyde, ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport. Eerder verzorgde hij al de aftrap van de actie voor de leerlingen.

De opbrengst van deze actiedag komt geheel ten goede aan sportverenigingen in de buurt die behoefte hebben aan faciliteiten op het gebied van gehandicaptensport. ,,Wij vinden het belangrijk dat iedereen met plezier kan sporten. Voor jongeren met een handicap is dat niet altijd in hun eigen woonplaats mogelijk doordat niet elke vereniging beschikt over de benodigde faciliteiten. Met Fonds Gehandicaptensport is afgesproken dat de opbrengst van de sponsoractie lokaal wordt besteed.

Leerlingen kunnen hun eigen sportvereniging voordragen en lokale verenigingen kunnen een subsidieverzoek indienen. Op die manier wordt het resultaat van de inspanningen van de leerlingen tastbaar én lokaal zichtbaar,” licht docente Mariska Sakko toe namens de commissie Goed Doel van het DevelsteinCollege.

Dat sporten voor iedereen is, benadrukt het DevelsteinCollege met de keuze voor Fonds Gehandicaptensport als goed doel waarvoor de leerlingen dit schooljaar in actie komen. Het Fonds past bij het sportieve karakter van de school; het DevelsteinCollege is al jaren gecertificeerd als Sportactieve School.

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te verbeteren en te vergroten en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dit doet zij samen met haar 1%FairShare® partners, ambassadeurs, donateurs, supporters en vrijwilligers. Als één team achter de sporters met een handicap. Omdat iedereen moet kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan.

Fotobijschrift: Leerlingen van het DevelsteinCollege zetten zich tijdens de actiedag op 29 mei in voor Fonds Gehandicaptensport. De opbrengst wordt in week 26 bekend gemaakt aan Arnold Vanderlyde, ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!