zondag 24 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Ook in Zwijndrecht 23 mei actie voor 80 km op de Drechtse Ring

22 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Milieudefensie Drechtsteden organiseert zaterdag 23 mei a.s. een actie voor 80 km op de Drechtse Ring. In de ochtend zal een groepje auto’s met affiches 80 km de gehele Drechtsteden Ring rond rijden. Onderweg zal op verschillende punten in Papendrecht, Zwijndrecht en Dordrecht de actie vanaf viaducten en bruggen worden ondersteunt.

Een vermindering van de maximumsnelheid tot 80km/u zal de vervuiling flink verminderen en ook de geluidsoverlast. Aan de Drechtse Ring is dichtbij veel woonbebouwing.

Er is langs de N3, A15, A16 een hoge concentratie van luchtvervuiling, waaronder fijnstof. Van fijnstof is recent bekend geworden dat het samen met roet kan leiden tot nog meer gezondheidsschade dan eerder gedacht. Een gemiddelde levensduurvermindering van 1 tot 3 jaar.

Daarom wordt aan de Drechtsteden gemeenten gevraagd bij het rijk te bepleiten dat de maximum snelheid op de Drechtse Ring moet worden verlaagd. Deze maximum snelheid is één van de actiepunten uit het plan van Milieudefensie Drechtsteden voor gezonde lucht. Dit programma zal bij de raden aan de orde worden gesteld als de voortgangsrapportage luchtkwaliteit wordt besproken

Deel dit bericht met je vrienden!