donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Actieplan Kort Ambacht en Noord: Veiliger voelen in leefbare omgeving

21 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT -  Je veiliger voelen in de wijk en wonen in een leefbare omgeving. Dat is de inzet van B&W van Zwijndrecht met het actieplan voor de wijken Kort Ambacht en Noord. Inwoners van deze wijken en maatschappelijke organisaties hebben een belangrijke bijdrage aan de inhoud van het plan geleverd.
 
Vanaf augustus 2014 zijn gesprekken met inwoners gevoerd. Ook hebben maatschappelijke partners aangegeven wat zij zien en horen in Kort Ambacht en Noord. In februari 2015 namen veel bewoners deel aan de wijktafels. Centraal stond de vraag wat er beter kan in de openbare ruimte.
Zowel wijkwethouder Aaike Kamsteeg (wijk Kort Ambacht) als wijkwethouder Jolanda de Witte (wijk Noord) constateerden een grote betrokkenheid van de inwoners bij de woon- en leefomgeving. Deze inbreng voor het plan was waardevol en belangrijk.
 
Top 3
Uit de overleggen kwam een Top 3 tot stand met aanpak zwerfvuil en illegaal vuil bij containers, veiliger verkeer, en beter onderhoud openbare ruimte. Deze Top 3 is nu vertaald in acties en middelen. Er is vooral gekeken naar kleine compacte aanpak van problemen op buurt- en straatniveau.
 
Positiever
Naast de acties wil het college van B&W vooral ook zichtbaar zijn en goed te luisteren. Door de gezamenlijke aanpak moet de beleving van de leefbaarheid en veiligheid door inwoners de komende periode verbeteren.
 
Welkom bij bespreking
Tijdens de Politieke Markt op 26 mei bespreekt de Zwijndrechtse gemeenteraad het actieplan voor Kort Ambacht en Noord. Het actieplan kunt u lezen op www.zwijndrecht.nl/gemeenteraad. Klik door op de link vergaderingen, carrousselvergaderingen 2015.

Lees meer over:

gemeente b&w kort ambacht
Deel dit bericht met je vrienden!