woensdag 27 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Een zonnige en zinvolle zomer met vrijwilligerswerk?

20 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Ook zin om iets leuks te doen deze zomer? Denk eens na over vrijwilligerswerk! Het geeft je positieve energie, waardering én je leert nieuwe mensen en organisaties kennen. Bovendien doe je zinvol werk en levert het je een waardevolle ervaring op. Via Zwijndrechtvoorelkaar.nl zijn er mogelijkheden genoeg. Het leuke is: er zijn zoveel verschillende vacatures dat er voor iedereen wel iets passends te vinden is.
 
Vrijwilligerswerk levert waardevolle ervaringen op.
Zwijndrechtvoorelkaar.nl heeft volop hulpvragen, van uitvoerend tot organiserend of leidinggevend, van groepsactiviteiten tot klusjes, voor langere tijd of juist voor een korte periode of één keer. Gewoon bij u in uw buurt. U kiest zelf wat past bij uw tijd, uw interesses of talenten. Gaat u bijvoorbeeld aan de slag bij een organisatie samen met andere collega-vrijwilligers met het activiteitenprogramma, of gaat u liever met iemand naar het terras, een wandeling in het park maken of een bioscoopje pakken? Alles kan, kijk voor alle hulpvragen op www.zwijndrechtvoorelkaar.nl/hulpvragen.

Voorbeeld hulpvragen.
“Voor ons eetcafé zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen koken op maandag en/of donderdagavond samen met onze cliënten met een lichte verstandelijke beperking. De werkzaamheden vinden plaats van 16:00-19:00 uur . Je gaat samen met een client boodschappen doen en eten koken en eten met een groep eetcafé bezoekers. De bezoekers zijn allemaal mensen die op zichzelf wonen en een paar keer week het eetcafé bezoek voor een gezonde maaltijd en sociale contacten”

“Wie wil er met een groepje cliënten vanuit de locatie De Lichtkring afd. de Eendracht, waarvan 1 persoon in een rolstoel, een aantal keren per week wandelen. Zij zouden het erg op prijs stellen heerlijk in de buitenlucht te komen en er speciale aandacht voor hen is”

Deel dit bericht met je vrienden!